לקראת הדיון המכריע - עימות משפטי באולפן: בבג"ץ יתקיים מחר (ראשון) הדיון המכריע נגד האפשרות שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה בצל כתבי האישום שהוגשו נהגדו, בהרכב מורחב של 11 שופטים. לאולפן "פגוש את העיתונות" הגיעו עו"ד משה לדור, פרקליט המדינה לשעבר וד"ר גדי טאוב והתעמתו סביב הסוגייה הרגישה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"בג"ץ אמנם בדרך כלל אינו מתערב בהסכמים קואליציוניים אבל היו לכך תקדימים", אמר עו"ד לדור. "אני הייתי מקווה שתהיה התערבות משפטית שתקבע כי אדם שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות מאוד לא יוכל להרכיב ממשלה", הוסיף. לדור תקף בחריפות את ראש הממשלה ואמר כי "מדובר בשחיתות שלטונית חמורה מאוד בכמה וכמה מקרים בעת שנתניהו כיהן כראש ממשלה".

בשלב זה הצטרף לשיח ד"ר גדי טאוב, מבית הספר למדיניות באוניברסיטה העברית. הוא העלה לדיון את סעיף 4 בחוק הממשלה, שלדבריו "מעניק התייחסות מפורשת למה עושים עם חבר כנסת שיש נגדו הליך פלילי במקרה שתוטל עליו הרכבת הממשלה". הוא טען כי סעיף זה מאפשר לח"כ שהוגש נגדו כתב אישום לפני תחילת הכהונה להרכיב את הממשלה.

לדור קורא לרה"מ להכריז על נבצרות (צילום: החדשות)
"מקווה שבג"ץ יתערב וימנע מנתניהו לכהן". פרקליט המדינה לשעבר משה לדור | צילום: החדשות

פרקליט המדינה לשעבר לדור הסתייג מדברי ד"ר טאוב: "הסעיף הזה לא עוסק בשאלה האם נתניהו יכול להמשיך ולכהן". טאוב ענה לו: "נכון, זה לא סביב העניין של המשך הכהונה אלא אם הוא רשאי להרכיב ממשלה חדשה". ד"ר טאוב אמר כי אין דמוקרטיה שבה על סמך כתב אישום מפטרים ראש ממשלה, ולדור ענה לו: "אין דמוקרטיה שבה ראש ממשלה עם כתב אישום שכזה ממשיך לכהן".

ד"ר טאוב סיכם, בהתייחס לתיקון החוק שנעשה בעבר בכנסת בדיוק כדי להוציא את הנושא הזה מהתחום האפור: "הכנסת בעצמה שינתה את חוק יסוד הממשלה אחרי הלכת דרעי פנחסי ברוב גדול כדי לא לאפשר מצב שהגשת כתב אישום נגד ראש ממשלה מאלץ אותו להתפטר כהגנה על הדמוקרטיה"