למרות דחיית העתירה שהגישו היום (ראשון) התושבים, התיירים מקוריאה הדרומית ששוהים בישראל ככל הנראה לא יוכנסו לבידוד במתקן הצבאי. ממועצת גוש עציון נמסר: "מתקן המדרשה בהר גילה אינו מתאים לפינוי הדרום קוריאנים ועל כן הם לא יגיעו ליישוב הר גילה. התשתית במקום אינן מתאימות לקליטתם". במקביל, השר לביטחון פנים גלעד ארדן הציע את מתקן חולות שבנגב כמתקן בידוד ארצי למקרה שנגיף הקורונה יתפשט לאלפי אזרחים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שרה ב"ק, תושבת גוש עציון ומועמדת "ימינה", בירכה על ההחלטה לבטל את קליטת האזרחים הדרום קוראנים במתקן צמוד לבתי התושבים בהר גילה. "פניתי לפני מספר שעות לשר הביטחון, ראש המל"ל ושר הבריאות על מנת שיבחנו מחדש את ההחלטה", מסרה. "אני מודה לשר נפתלי בנט ולראש המל"ל שקיבלו את ההחלטה הנכונה".

בתוך כך, השר לביטחון פנים גלעד ארדן הציע את מתקן חולות שבנגב כמתקן בידוד ארצי למקרה שנגיף הקורונה יתפשט לאלפי אזרחים. יתרונה של ההצעה טמונה בעובדה שמתקן חולות רחוק מריכוזי אוכלוסיה, מה שיקטין את החשש מהדבקה נוספת וממילא יקטין למינימום כל התנגדות של אזרחים כמו בהר גילה. משרד הבריאות שוקל להכריז על מתקן כזה בראשון לציון אבל צפויה התנגדות נרחבת של תושבים אם אכן תתקבל החלטה כזאת.

תושבי הר גילה מפגינים נגד כניסת התיירים הקוריאנים  (צילום: Christine and Steve Tan, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים)
צילום: Christine and Steve Tan, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים

כאמור, בג"ץ דחה מוקדם יותר היום את העתירה נגד שיכון התיירים מקוריאה הדרומית במתקן צבאי ביישוב הר גילה. עתירת התושבים הגיעה בתגובה להחלטה של מערכת הבריאות להכניס לבידוד במתחם כ-200 אזרחים מקוריאה הדרומית השוהים בישראל.

בעתירה נטען כי קיים חשש מהותי להידבקות התושבים. "חלק מן התושבים עומד להתפנות מן הישוב מידית בשל הפעולה. עצם קיומו של החשש פוגע קשות באיכות החיים של חברי העותרת כולם", נכתב.

הטענה של התושבים, מעבר לפחד הטבעי, היא שמערכת המים היא אותה מערכת. "לא ניתן לאוטובוס עם התיירים הקוריאנים להיכנס לפה. גם אם הם יהיו בבידוד זה לא מרגיע אותנו - המתקן הצבאי נמצא בלב היישוב. יש לנו הרבה קשישים, וילדים, ולא נחשוף אותם לסכנה הזאת. הכי מעצבן שזה נעשה במחטף - אף אחד לא מדבר איתנו. קל לעשות את זה למתנחלים", אמר אחד התושבים.

תושבי הר גילה מפגינים נגד הכנסת התיירים הקוריאנים  (צילום: Christine and Steve Tan, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים)
צילום: Christine and Steve Tan, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים

תושב המקום, אסף אוחיון, אמר: "כל התושבים פה זועמים, לא יכול להיות שיביאו לפה קוריאנים, יש פה חיילים, ילדים קטנים,משפחות, זה יישוב קטן וקהילתי. למדינת ישראל יש את המשאבים לפתוח בשניות אוהלי שדה ולטפל באנשים. הם צריכים לקחת אותם למקומות רחוקים. עצרו לנו את החיים, אין לנו חוגים, אנשים מפחדים לצאת מהבתים וכל היישוב פה זועם".

אוחיון אמר כי התושבים יתנגדו לכך פיזית: "אנחנו נחסום אותם גם אם זה יהיה בצד האחורי של היישוב, לא ניתן להם, לא נרפה עד שלא יוציאו אותם מפה. נעשה הפגנות, נבעיר צמיגים, נעשה את כל מה שצריך כדי למנוע מהם להגיע לפה".

גם יו"ר מועצת גוש עציון, שלמה נאמן, הביע את התנגדותו למהלך ומסר: "גם בתל אביב יש מתקן צבאי, הקריה, למה לא שמים אותם בבידוד בתל אביב?".