כבר שבוע שהילה בת החמש, בתה של אפרת, מאושפזת במצב קשה לאחר שחלתה בשפעת. "ביום שני בלילה הילדה הרגישה לא טוב התחילה להשתעל ולהקיא, והחום התחיל לעלות", סיפרה אמה. "ביום שלישי בערב לקחתי אותה למיון. כרגע המצב שלה קשה. היא לא יכולה לנשום לבד ונעזרת במכשיר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גם אפרת ובעלה חלו בנגיף לאחר שהתחסנו מאוחר מדי, ונאלצו להתאשפז. גם אני הרגשתי לא טוב אבל לא התייחסתי לזה. לבעלי התחילו צמרמורות וחום ואשפזו אותו. המצב שלו חמור, יש לו דלקת ריאות והוא עדיין לא השתחרר. החיסונים הגיעו מאוחר ואת הילה לא הספקתי לא הספקתי לחסן אותה - זה מה שקרה".

רק החודש הגיעו החיסונים לישראל לאחר שהתעכבו במשך כמעט חודשיים, זאת בשל עיכוב בהחלטת ארגון הבריאות העולמי אילו סוגי ווירוסים לכלול בחיסון. אלא שגם אחרי שהגיעו החיסונים - רוב הישראלים בחרו שלא להתחסן.

כמות האנשים שבוחרים  לעשות חיסון הולכת ופוחתת  - ב-2017 התחסנו כ-45 אחוזים מכלל האוכלוסייה, כאשר ב-2018 המספר כבר ירד לשלושים ושבעה אחוז. גם השנה המצב לא מזהיר - עד ל-17 בנובמבר התחסנו 560 אלף איש - שהם כשישה אחוזים מאוכלוסיית ישראל. בהשוואה לתקופה אשתקד מדובר בחצי מהכמות, אז התחסנו כ-13 אחוזים.

וזה קורה בכל רחבי הארץ, יותר ויותר אנשים בוחרים לוותר על החיסונים, מסיבות שונות. סיגל, שבחרה שלא לחסן את ילדיה, אמרה: "אני לא מחסנת את הילדים שלי. מאמינה בגוף שלנו שמייצר נוגדנים מעצמו. הרבה היום רצים לחסן, ויש גם כאלה שמחסנים ובכל זאת חולים". גלית, שהחליטה גם היא לוותר על החיסונים, הוסיפה: "אני לא בעד, הגוף לומד להתחסן לבד".

דווקא בקבוצות הסיכון מדובר במגמה מדאיגה אף יותר: רק 26 אחוזים מהאוכלוסייה בגילאי 65 התחסנה לעומת 47 אחוז בשנה שעברה. גם בקרב ילדים הירידה היא ניכרת – כ-3 אחוזים בהשוואה ל-11 אחוזים בשנה שעברה.

אפרת, שבתה מאושפזת במצב קשה בגלל המחלה, מבקשת להעביר מסר להורים ולציבור בכלל: "מחכים לנס. אני מרגישה את זה על הבשר שלי, שילכו להתחסן כי זה יכול לעזור".