החל ממחר, כשתלכו לקניות ותסתובבו ליד המוצרים בסופר, תוכלו להבחין בסימון חדש שיסייע לכם להבין איזה מזון מזיק ואיזה פחות. כחלק מהניסיון להילחם בהשמנת יתר ולעודד תזונה בריאה יותר, מוצרים שמכילים הרבה סוכר, נתרן ושומן רווי יסומנו במדבקה אדומה, ואלו שלא, יסומנו במדבקה ירוקה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הכל התחיל בקמפיין של משרד הבריאות לפני יותר משלוש שנים שניסה לעודד אנשים לצרוך מוצרי מזון בריאים יותר. כבר אז דובר על רפורמת סימון המוצרים, כשברקע נתוני ההשמנה בשנים האחרונות שלפיהם חצי מהאנשים בישראל סובלים מעודף משקל. אמנם היו לא מעט עיכובים ולחצים מצדן של חברות המזון, אך מחר הרפורמה סוף סוף תצא לדרך.

רפורמת סימון המזון יוצאת לדרך (צילום: החדשות12)
רפורמת סימון המזון יוצאת לדרך | צילום: החדשות12

מה יחכה לנו בסופר? אותם המוצרים בדיוק עם הסימון הבא: כל מזון שמכיל יותר מ-500 מ"ג נתרן, 13.5 גרם סוכר או יותר מחמישה גרמים שומן רווי לכל מאה גרם יסומן במדבקה אדומה ועליה הכיתוב: נתרן, שומן רווי או סוכר ברמה גבוהה. מוצרים בריאים יותר שאינם מעובדים כמו חלב, ביצים, פירות וירקות יסומנו במדבקה ירוקה שמעידה שכמעט ואין בהם שומן, סוכר ומלח.

בני משפחת לוגסי, שהחטיפים הם חלק אינהרנטי מהתפריט היומי שלהם, כלל לא בטוחים שהסימון יעזור להם לקנות פחות מצורים לא בריאים. "גם אם זה יזהיר אותי ואני ראה פתאום נקודה אדומה, אני לא אחזיר את זה למדף", אמרה הדס, אם המשפחה. "אני אוהבת את זה. אולי אני אפחית בכמות, אבל עדיין אכניס את זה הביתה".

"צריכת החטיפים, מן הסתם, לא בריאה לכלל האוכלוסייה, אבל האוכלוסיות שהן יותר רגישות לפגיעה הזאת היא אוכלוסיית הילדים שהרבה יותר מתפתה לאכול חטיפים. זה מוביל לתהליך של השמנה", מסבירה עלינה סגל, דיאטנית קלינית. האם מהפכת סימון המוצרים אכן תשנה את הרגלי התזונה בישראל? אולי. מה שבטוח זה שהיא מעלה את המודעות ומאפשרת לנו לבחור אם לרכוש מוצרים בריאים יותר או פחות.