עם סגירת הקלפיות בשעה עשר בלילה ביום הבחירות, תחל ספירת קולות הבוחרים. על פי החוק, תוך שמונה ימים ממועד הבחירות, כלומר ב-25 לחודש, יוגשו התוצאות הסופיות על ידי יושב ראש ועדת הבחירות השופט חנן מלצר, לנשיא המדינה ראובן רובי ריבלין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אמנם ליו"ר ועדת הבחירות יש שבוע שלם לצורך ספירת ואימות התוצאות הסופיות, אך בשתי מערכות הבחירות האחרונות החל הנשיא בסבב ההתייעצויות עוד בטרם פרסום תוצאות האמת, וסביר להניח שכך יהיה גם הפעם. כמו כן, בעקבות סערת הזיופים שהחלה בתום מערכת הבחירות האחרונה לפני מספר חודשים, ייתכן כי השופט מלצר ירצה למצות את מלוא הזמן שניתן לו מתוקף החוק ולהגיש את תוצאות האמת רק לאחר שבוע.

עם תחילת ההתייעצויות שייפתחו לכל המאוחר ב-26 בספטמבר, יגיעו נציגי כל המפלגות לבית הנשיא שם יידרשו להמליץ על חבר כנסת אחד שעליו, הם מאמינים, ניתן להטיל את המנדט להרכבת הממשלה. השיחות עם הנשיא יועברו בשידור חי באתר של בית הנשיא.

בתום ההתייעצויות ותוך שבעה ימים לכל המאוחר יטיל נשיא המדינה את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת בעל הסיכויים הטובים ביותר להרכיבה. מרגע זה, יעמדו לרשותו של חבר הכנסת הנבחר עשרים ושמונה ימים לטובת הרכבת הממשלה, כולל שבתות וחגים, כלומר עד ה-28 באוקטובר. אם חבר הכנסת הנבחר יבקש הארכה -  הנשיא יוכל לשקול אותה בהתאם לנסיבות שכן על פי חוק הוא מוסמך להאריך את התקופה בארבעה עשר ימים נוספים לכל היותר. 

אם חבר הכנסת הנבחר לא יצליח להרכיב ממשלה, יהיה על הנשיא להחליט תוך שלושה ימים האם להטיל את מלאכת ההרכבה על חבר כנסת אחר שמסכים לכך, או, לחילופין, להודיע ליושב ראש הכנסת כי לא קיימת אפשרות להרכיב ממשלה וכי אין מנוס מלצאת למערכת בחירות נוספת – שלישית במספר השנה.

באשר להשבעת הכנסת, הרי שבשל צום גדליה שחל בתאריך ה-2 באוקטובר, הכנסת תושבע באיחור של יום, כלומר ב-3 באוקטובר. זהו גם התאריך שבו צפוי להתקיים השימוע של ראש הממשלה בנימין נתניהו.