אחרי שאושר פה אחד בישיבת הממשלה מוקדם יותר היום (ראשון), החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לא לבזבז זמן, ולהכניס בהליך מזורז את חוק המצלמות לספר החוקים כבר בימים הקרובים. זאת, על אף התנגדות ועדת הבחירות המרכזית והעומד בראשה ובניגוד לעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה. מליאת הכנסת תתכנס כבר מחר בצהריים לדיון בחוק בקריאה ראשונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החוק, שיאפשר לפעילי המפלגות השונים לצלם ביום הבחירות את המצביעים הנכנסים לבחור, כבר הונח על שולחן הכנסת. בסביבתו של נתניהו מתכננים להקים ועדה מיוחדת בראשותו של חבר הכנסת מיקי זוהר שתקדם את החוק ותכין אותו להצבעות במליאה. מחר יבקשו בליכוד לקבל פטור מחובת הנחה, להקים את הוועדה ולאשר אותה, וכבר להביא את החוק לקריאה ראשונה בכנסת.

הצעת החוק של זוהר תציל את נתניהו? (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
נתניהו וזוהר, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

"מחר הנכם מתבקשים להיות במשכן הכנסת בשעה 12:00 להצבעה על הצעת חוק המצלמות", נכתב בהודעה שנשלחה היום לחברי הקואליציה. "צפוי יום ארוך. הנוכחות חובה".

לאחר הקריאה הראשונה, תקיים הוועדה דיונים במשך כל יום שלישי, מהבוקר ועד הלילה. ביום רביעי תתקיים ההצבעה על החוק בקריאה שניה ושלישית, והוא יכנס לספר החוקים, כך מקווים בקואליציה.

 

לאחר שהממשלה אישרה את הצעת החוק שתאפשר שימוש במצלמות בכל קלפי בבחירות הקרובות, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין התייחס לדברים ואמר כי מדובר ב"ניסיונות לערער את אמון הציבור". בדבריו ביקש הנשיא לחזק את ידיהם של חברי ועדת הבחירות המרכזית והמשנה לנשיאת בית המשפט העליון השופט חנן מלצר והיועמ"ש - בעקבות "המתקפות הפוליטיות נטולות הבסיס ואף חסרות האחריות, אותן הם חווים בימים אלה".

"אני מבקש לדחות בשאט נפש את הניסיונות לערער את אמון הציבור בגופים אלה ובמקצועיות המובילה אותם בתהליך ההערכות לבחירות הקרובות", ציין הנשיא. ריבלין הוסיף כי לאורך כל שנותיה של המדינה ועדת הבחירות הייתה מקצועית ונאמנה. בהתייחסו למתקפה הפוליטית על ועדת הבחירות המרכזית ועל היועמ״ש אמר הנשיא: "לדיון בנושא זה יש מקום ראוי ויש לערוך אותו ללא ספק, בהתאם לשינויים המתרחשים, במציאות בה אנו חיים".

בנימין נתניהו אביחי מנדלבליט (צילום: החדשות , החדשות12)
מנדלבליט: "בעד מצלמות, אבל בהליך תקין" | צילום: החדשות , החדשות12

שבוע וחצי לפני הבחירות, אישרה היום הממשלה את חוק המצלמות בתום ישיבה סוערת. באופן חריג, היועץ המשפטי מנדלבליט הצטרף לדיון והביע את התנגדותו לקידום הצעת החוק. ההחלטה התקבלה פה אחד. נתניהו: "נביא את הנושא לחקיקה כדי שהבחירות הקרובות יהיו נקיות". היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט, מנגד, הביע את התנגדותו במהלך הישיבה: "אני בעד מצלמות אבל צריך לדעת לעשות את זה נכון ובהליך תקין. כיוון שיו"ר ועדת הבחירות אמר שזה יביא לאי סדרים, אני גם נגד".