לקראת חיבור, שבינתיים מוכחש (צילום: פלאש 90, חדשות)
לא יהיה איחוד בין גנץ ללוי אבקסיס? | צילום: פלאש 90, חדשות

לא יהיה איחוד בין גנץ ללוי אבקסיס? עמית סגל פרסם אמש (שלישי) במהדורה המרכזית על ניסיון החיבור שכשל בין מפלגת "גשר" של אורלי לוי אבקסיס למפלגת "חוסן לישראל" בראשות בני גנץ. בנוסף על-פי דיווחים - עד מחר בבוקר יושג סיכום בין מפלגת "הבית היהודי" ו"האיחוד הלאומי" לריצה משותפת. בינתיים ב"עבודה" מרוצים מתוצאות הפריימריז.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

אחרי סקרים אופטימיים במיוחד ונאום שהוכתר כהצלחה, גנץ מחפש חיבור פוליטי נוסף כדי לצמצם את פער המנדטים בינו לבין נתניהו. האיחוד עם יאיר לפיד תקוע כרגע, והחיבור עם אשכנזי לא הגיע. לכן איחוד בין חוסן לישראל למפלגתה של לוי אבקסיס היה האופציה המרכזית לתוספת המנדטים הנדרשת. עם זאת, נראה כי דווקא החיבור של גנץ לבוגי יעלון עלול להכשיל את המשא ומתן עם יו"ר מפלגת גשר.

יעלון זכה במקום השני והמכובד ברשימת חוסן לישראל, ולוי אבקסיס, שמקבלת על-פי הסקרים יותר מנדטים ממנו, לא תסכים להיכנס לרשימה במקום נמוך יותר. בחוסן לישראל לא מתכננים לוותר על המקום השני, וככל הנראה גם לא על אף מקום אחר בחמישייה הראשונה. בנוסף, ללוי אבקסיס יש שלל דרישות עקרוניות לגבי מצע המפלגה, בעיקר בנושאים כלכליים, שגנץ לא מתכוון לקיים. לכן, 9 ימים בלבד לפני סגירת הרשימות, המשא ומתן בין המפלגות נתקע.

"השלם גדול מסך כל חלקיו", סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
בדרך לאיחוד בימין? | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

האיחוד בימין נראה מבטיח יותר: על-פי דיווחים עד מחר בבוקר יושג סיכום בין מפלגת "הבית היהודי" ו"האיחוד הלאומי" לריצה משותפת. עדיין לא ברור האם "עוצמה לישראל" תצטרף גם היא לרשימה.

בנוסף, אמש התקיים מפגש של בין "מרצ" ל"עבודה", על רקע יוזמה לאיחוד. רק יוסי יונה הגיע לאותה פגישה, וכרגע מסתמן שאיחוד מפלגות השמאל לא עומד על הפרק.

היום שאחרי הפריימריז בעבודה

למרות מצבה של המפלגה בסקרים, קרוב ל-34 אלף מתפקדים הצביעו בבחירת רשימת "העבודה" לכנסת. את הרשימה פותח יו"ר המפלגה אבי גבאי עם שריון שלו גם למקום השני. איציק שמולי שזכה במירב הקולות בפריימריז יוצב במקום השלישי, אחריו סתיו שפיר וחמישית תהיה שלי יחימוביץ'. בחמישייה השנייה נמצאים: עמיר פרץ, מרב מיכאלי עומר בר לב, רויטל סוויד ובמקום העשירי - שריון נוסף של גבאי.

ניכר כי במפלגה מרוצים מההרכב: רוב הנבחרים בעלי רקע חברתי מובהק ובר לב ופרץ יושבים על משבצת הביטחון. ב"עבודה" מקווים להילחם בתדמית האליטיסטית שלהם עם 4 נשים ו-3 גברים מזרחיים בעשירייה הפותחת. עם זאת רבים מחברי המחנה הציוני מצאו עצמם בחוץ. חלק לא התמודדו, ומתוך אלו שכן - איתן כבל, יוסי יונה, נחמן שי לאה פדידה ומשה מזרחי - לא הצליחו להתברג למקומות ריאליים וכנראה ייפרדו מהתואר חבר או חברת כנסת.

יוותר על השיריונים? (צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות)
יוותר על השיריונים? | צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

לא מפתיע אם כך שמי שלא הופיע אתמול לחגיגת מפלגת "העבודה" הוא חבר הכנסת איתן כבל, יריבו המרכזי של גבאי. הוא אמנם סיים במקום ה-9 ברשימה הארצית אך השריונים של גבאי והבטחות הייצוג ידרדרו אותו למקום ה-15, ובכך כנראה יסיים 23 שנים בכנסת. "לקחתי בחשבון שאני, כמתריע בשער, כמו שבדרך כלל קורה בהיסטוריה, אשלם את המחיר", אמר כבל. הוא הוסיף כי ידע שאם לא יפעל כפי שפעל יצטרך לפרוש מהפוליטיקה: "לא אהיה שלם עם צו מצפוני".

בכירים ב"עבודה" אמרו כי לא יאפשרו לגבאי לשריין אף אחד שלא יוסיף מנדטים למפלגה. הסקר האחרון העניק למפלגה רק 7 מנדטים וביטול השיריונים יכול להבטיח את כניסתם לכנסת של עומר בר לב ורויטל סויד. ביטול כזה גם יגדיל את סיכויו של יאיא פינק, מייסד לובי 99, שסיים אתמול במקום 8 ונחשב להפתעת הבחירות.

תקף את גבאי, תומך בפרץ. כבל (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
יסיים את דרכו בכנסת? | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

במהדורה המרכזית אמש דווח על שיחה טעונה בין גבאי לכבל לאחר פרסום תוצאות הפריימריז. היא הסתיימה בכך שגבאי הזמין את כבל לישיבת הסיעה. כבל נענה להזמנתו ושניהם יצאו בהבנה שצריך להוביל את המפלגה קדימה. כעת מקווים במפלגת "העבודה" להתפנות להתמודדות האמיתית - הקרב על ליבם של מצביעי הגוש.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו