אבנר הררי ועורך דינו אבי עמירם
"הוצאתי אלפי שקלים על המטה". אבנר הררי

אבנר הררי (59), הוא דמות ססגונית בעולם התחתון. במשטרה מייחסים לו עשרות חיסולים של עבריינים במגוון שיטות: פיצוץ מכוניות תופת, ירי באקדחים משתיקי קול וחימוש ארגוני פשיעה בטילי לאו, לבנות חבלה וברובים. למרות המוניטין, המשטרה מעולם לא הצליחה להפליל אותו בכל החשדות נגדו והוא אף זוכה מעבירה של ניסיון רצח.

השיא היה כאשר ראש ארגון פשע בדרום, שלום דומרני היכה לפני כחמש שנים את הררי ואף ניסה לחטוף אותו יחד עם כמה ממאבטחיו כנקמה על כך שזה תכנן לפגוע בו ואף תמך ביריבו איציק אברג'ל. כיום הוא מרצה כיום בכלא רימונים עונש של שש שנות מאסר בפועל בגין קשירת קשר לפגוע בעבריין מגבעת שמואל.

>> מתלבטים למי להצביע בבחירות 2015? השאלון שבודק איזו מפלגה מתאימה לכם

לקראת הבחירות, החליט הררי לנקוט בצעד יוצא דופן. העבריין המורשע הקים מטה בחירות של "הליכוד" שבו חברים עשרות אסירים מכל בתי הכלא, שפועל באמצעות מערכת טלפון מיוחדת שמאפשרת להם להתקשר אל מחוץ לכלא ללא הגבלת שיחות תמורת סכום חד פעמי של 500 שקל. המטרה של הררי היא להגיע לכל האסירים בבתי הכלא ולבני משפחותיהם כדי שאלה יצביעו למפלגת השלטון.

"ההחלטה שלי להקים מטה בחירות של הליכוד התקבלה בגלל חברת הכנסת, מירי רגב", טוען הררי באמצעות בני משפחתו. "רגב הוכיחה לי שאכפת לה מהאסירים וביקרה בבתי הכלא כיו"ר ועד הפנים כמה פעמים. היא העלתה את הנושא של האסירים בוועדה והתחייבה לסייע לנו כדי לשפר את מצב תנאי הכליאה ואיכות החיים של האסירים, שהיום הם ברמה נמוכה למדי".

לדבריו, כדי להוקיר תודה לרגב ולאפשר בכנסת הבאה להמשיך לקדם את ענייני האסירים ושדרוג בתי הכלא הוא החליט להירתם למענה והקים את מטה הבחירות.

מחלקה ראשונה ינואר 11 (צילום: אמיר מאירי)
בזכותה. מירי רגב | צילום: אמיר מאירי

"עד עכשיו הוצאתי כמה אלפי שקלים כדי להקים את המטה. אנחנו עובדים מסביב לשעון, מתקשרים לאסירים, לבני משפחות ומשכנעים אותם לתמוך בליכוד וברגב. בינתיים יש הענות גדולה מאוד. אני מאמין שנוכל לגייס קרוב למנדט ואולי יותר", סיפר הררי בשיחה עם בני משפחתו.

בבתי הכלא בישראל כלואים כ-11,000 אסירים, בהם 200 אסירות בכלא 'נווה תרצה'. אחוז ההצבעה בקרב האסירים נע בין 25 ל-40 אחוז. "אני בטוח שהפעם אחוז ההצבעה יעלה בעקבות הפעילות שלי ושל שאר האסירים. יש תחושה שיותר ויותר אסירים מבינים שזה עניין גורלי ושחשוב לתמוך במי שעזר לנו כדי שנוכל לשנות את המצב הקיים", הוסיף הררי בשיחה עם משפחתו.

נכון לעכשיו, בשני בתי כלא נוספים הוקמו מטות של ש"ס לקראת הבחירות, בעיקר באגפים התורניים שבהם מרצים את עונשם אסירים שחזרו בתשובה או כאלה שמוגדרים כדתיים- חרדיים.

רוב האסירים אינם עוסקים בענייני הבחירות. אין ברשותם אינטרנט, רק מעטים מהם חשופים לעיתונים והשאר צופים בטלוויזיה או מאזינים לרדיו. לפני הבחירות מתפרסמים על גבי לוחות המודעות בכלא שמות המפלגות המתמודדות.

"הבעיה שבבתי הכלא אין אפשרות לעשות תעמולת בחירות. חברי כנסת או נציגי מפלגות לא נכנסים כדי לקדם את הרעיונות שלהם כך שאסירים לא יודעים מה מצע הבחירות של המפלגות והם די מנותקים ממה שקורה בחוץ", מסביר אסיר ותיק בכלא ממרכז הארץ.

בעשרות מתקני שב"ס יוצבו קלפיות קבועות ביום הבחירות ואילו לאסירים הכלואים בתאי הצינוק ובאגפי ההפרדה תינתן אפשרות לבחור באמצעות קלפיות ניידות.