רויטל סוויד והדס שטייף (צילום: הדס שטייף, ויקיפדיה)
"אם פעם היו קודים מאוד ברורים אצל מי שמכונים 'ארגוני פשיעה', היום הם כבר פחות ברורים" | צילום: הדס שטייף, ויקיפדיה

אחת מהפתעות הפריימריז בעבודה היא האישה שזכתה להתברג במקום ה-14 ברשימה, עוה"ד הפלילית עד לא מכבר, רויטל סווייד. סווייד היא אולי ההפך מה-D.N.A של הדורות האחרונים במפלגת העבודה, שכולל עיתונאים לשעבר וצעירים שצמחו מהמחאה החברתית.

היא התפרסמה כסנגורית פלילית, שבעבר ייצגה את משפחות הפשע בנתניה, כמו גם את מארי פיזם, שהורשעה בשידול לרצח בתה, רוז פיזם. רשימת לקוחותיה לשעבר של סוויד אינה תואמת בדיוק את רוח יחימוביץ'-את-שפיר, המנשבת במפלגה. אם מי שעושה יד אחת עם "טייקונים" זוכה לביקורת נוקבת מצד חלק מאנשי המפלגה, כיצד תתקבל שם הסנגורית לשעבר של משפחת אבוטבול?

סוויד העידה על עצמה בעבר שידעה שתהיה עו"ד עוד מילדות. לאחר שהשלימה את לימודי המשפטים באוניברסיטת בר-אילן, התמחתה סוויד בפרקליטות מחוז ת"א. מעט לאחר שהוסמכה כעו"ד חצתה את הקווים מהצד התובע לצד המסנגר. באמצע שנות ה-90 סוויד החלה לפעול באופן עצמאי, בשיתוף פעולה עם משרדי עורכי דין מוכרים בנתניה. כך, התגלגל לפתחה אחד מלקוחותיה הגדולים, פליקס אבוטבול, ראש משפחת הפשע הנודעת, ובהמשך ייצגה גם את בנו, יוסי אבוטבול, ואת אחיו, צ'רלי אבוטבול, ובשנים הבאות גם את בני משפחת שירזי.

סוויד חדלה מלייצג משפחות פשע לקראת סוף העשור הקודם. בראיון ל"גלובס" ב-2009 הסבירה את החלטתה בטשטוש הקודים והגבולות ששררו בעבר בקרב משפחות הפשע. "אם פעם היו קודים מאוד ברורים אצלם, אצל מי שמכונים 'ארגוני פשיעה', היום הם כבר פחות ברורים".

מפלגת העבודה זכתה היום לשבחים על הייצוג הנאה (יחסית) של נשים במקומות ריאליים ברשימה לכנסת. המועמדת סווייד באה מתחום הפלילים, שנחשב לתחום גברי לא פחות ואולי אף יותר מן הפוליטיקה, היא בוודאי תחוש הקלה להימצא ברשימה המציגה לפחות שבע נשים עד למקום ה-22.