אחר שוועדת הבחירות המרכזית פסלה את בל"ד מההתמודדות בבחירות - המפלגה הגישה ערעור על ההחלטה. בערעור טוענת בל"ד כי החלטה זו היא "בלתי מבוססת, נעדרת תשתית עובדתית ראויה, רלוונטית ומתאימה, ומתעלמת הן מהפסיקה של בית המשפט העליון, הן מכתב תשובתה של המפלגה והן מעמדת היועץ המשפטי לממשלה שהוגשה לוועדה" ונסמכת על "כתבה מסולפת ולקונית".

בנוסף טוענת בל"ד כי מפלגת "אנחנו", שהגישה נגדה את העתירה בטענה שהיא שוללת את קיומה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית - "לא הציגה ראיות שהינן משכנעות, ברורות וחד-משמעיות", וכי "לא הוצגה בפני הוועדה פעילות אקטיבית חוזרת ונשנית של המפלגה המגיעה לכדי ביטוי חמור וקיצוני בהתאם לדרישות הפסיקה".

כמו כן, נכתב בעתירה כי "ועדת הבחירות ומפלגת "אנחנו" התעלמו כליל מהחלטותיו הקודמות של בית המשפט, שבחן את המצע של הרשימה ואישר את התמודדותה".

כשעה לפני הדיון בוועדת הבחירות מסרה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה את עמדתה, שלפיה אין הצדקה לקבל את הבקשות. "יישום פסיקת בית המשפט העליון ביחס לפסילת מפלגות מלמדת כי אין במסד העובדתי הניצב בבסיס הבקשה שהוגשה לוועדת הבחירות כדי להקים סעד של פסילת רשימה המתמודדות בכנסת", מסרה בהודעה לתקשורת.

בתוך כך, הוסיפה בל"ד בעתירתה כי "היועמש"ית הביעה גישה דומה לעניין מעמדו של המצע בבקשת הפסילה וקבעה כי אין במצע המפלגה כשלעצמו לבסס תשתית ראייתית ברף הנדרש לפסילה".

"זו הפעם הראשונה שוועדת הבחירות המרכזית פוסלת את התמודדותה של רשימה אך ורק על בסיס בקשה קצרה בת שלושה עמודים, הכוללת שלושה פריטים שחלקם נידון יותר מפעם בעבר וחלק אינו רלוונטי", ציינה בל"ד. "בקשתה של מפלגת 'אנחנו' הינה היסטורית בכך שהיא הדלה ביותר והלקונית ביותר מבחינה ראייתית אשר הביאה לפסילת התמודדותה של רשימה מאז חקיקת סעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת".