עוד ועוד פורשים ממפלגתו של גנץ: רק הבוקר (חמישי) הודיע ח"כ רם שפע על פרישה מרשימת כחול לבן - הפרישה השישית מהמפלגה המתפוררת בשבוע האחרון - והערב מודיע חבר נוסף על עזיבה: מי שמכהן מטעמה כשר המדע והטכנולוגיה, יזהר שי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

השר שי הודיע מוקדם יותר ליו"ר המפלגה גנץ, כי לא יתמודד בבחירות הקרובות לכנסת במסגרת כחול לבן. השר שי הודה לגנץ על האמון שנתן בו ואיחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו. שי הבהיר שיעמוד לרשות קבינט הקורונה ושרי כחול לבן בקבינט, כמו גם ממשלת ישראל, ככל שיידרש.

"אני מוקיר תודה לבני גנץ על שהציע לי להצטרף אליו למסע הציבורי, על ההזדמנות להיות שר בממשלת ישראל ולייצג בה את תעשיית החדשנות וההייטק הישראלי ועל הזכות להיות חלק ממשפחת כחול לבן", אמר שי. "למרות חילוקי הדעות בינינו, אני מעריך את בני, מכבד אותו מאוד ומאחל לעם ישראל שאנשים כמוהו ינהיגו אותנו - בצניעות, ביושרה, בדוגמה אישית ובהקרבה בלתי תלויה בדבר, למען טובת המדינה." 

רק הבוקר: גם ח"כ רם שפע הודיע על פרישה מהמפלגה 

בשבוע שבו שני שרים בכירים ושורת חברי כנסת החליטו על עזיבת המפלגה, הודיע הבוקר ח"כ רם שפע גם הוא על פרישה. יו"ר ועדת החינוך הודיע ליושב ראש המפלגה בני גנץ על רצונו לעזוב. לפי שעה לא ברור האם הוא יתפטר מהכנסת או ימשיך לכהן כח"כ. שפע לחבריו: "קיוויתי שלא יגיע היום הזה - לא הצלחנו לגשר על הפערים".

ח"כ רם שפע, יחד עם אסף זמיר ומיקי חיימוביץ', הם שלושת חברי הכנסת מכחול לבן שהצביעו נגד הצעת הפשרה שתאריך את חיי הממשלה. הפלת הצעת החוק עוררה כעס גדול בצמרת המפלגה, מה שאולי הביא להחלטה על עזיבתם של השלושה.

"רועדות לי הידיים מלכתוב את ההודעה הזו, קיוויתי מאוד שלא יגיע היום הזה", כתב שפע לחברי מפלגתו. "אבל כאמור לצערי, וכפי שכולכם כבר יודעים, בתקופה האחרונה על אף הניסיונות שלי לשכנע אחרת, בשיח ישיר ומכבד אפילו ברגעים הדרמטיים שלפני ההצבעה על פיזור הכנסת, לא הצלחנו לגשר על הפערים בתפיסות. מכאן, אני בוחר לצאת לדרך חדשה, אני אומר זאת בכאב גדול מאוד אבל גם בלב שלם".

ח"כ שפע פנה אישית לגנץ: "בני, לך במיוחד נתונה תודה ממעמקי ליבי על ההזדמנות הגדולה שהענקת לי ועל האמונה. למרות שאנחנו נפרדים פוליטית, אני אמשיך להעריך את הדרך הייחודית שלך, את השיקולים הלאומיים שתמיד גוברים על האישיים, את הדאגה העמוקה לאזרחים, את היכולת הנדירה לוותר על האגו ואת הלב הענק שלך".

שבוע של פרישות בכחול לבן: אז מי בעצם נשאר במפלגה? 

פרשיתו של ח"כ שפע מגיעה יממה אחרי ששר החוץ גבי אשכנזי הודיע על פרישתו מכחול לבן. לדבריו של אשכנזי, אין בכוונתו להמשיך להתמודד במערכת הבחירות הקרובה במסגרת המפלגה. "כחול לבן הציבה אלטרנטיבה שלטונית לבנימין נתניהו והחלטנו להשפיע מבפנים מתוך שיקול של אחריות לאומית. כך פעלתי כל חיי וכך אמשיך לפעול. בכל מקום בו היה סיכון על המדינה או סיכון עליי - בחרתי לקחת את הסיכון עליי".

לא מדובר בשר היחיד שהחליט לסיים את קשריו הפוליטיים עם גנץ. בתחילת השבוע שר המשפטים אבי ניסנקורן עזב את כחול לבן והצטרף למפלגתו החדשה של ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי. ניסנקורן צפוי להיות מוצב במקום השני ברשימה. זמן קצר לאחר ההודעה על הפרישה, גנץ פנה לניסנקורן בבקשה להתפטר מתפקידו כשר המשפטים, והוא נעתר לבקשה.

מרשימת כחול לבן המקורית שכללה 33 מנדטים יחד עם יש עתיד ותל"ם רק לפני 9 חודשים, נותרה היום רשימה מצומקת שנשארו בה רק תשעה חברים - כולל יושב הראש גנץ. מלבדו, מי שעדיין נמצא במפלגה הם השרים מיכאל ביטון, חילי טרופר, אורית פרקש-הכהן, מירב כהן, עומר ינקלביץ', פנינה תמנו-שטה ואלון שוסטר. גם ח"כ איתן גינזבורג, שמכהן כיו"ר ועדת הכנסת, נותר ברשימה.