תנו לשמש יד 

"מול מקסם אורות כוזבים": ב-1970 לוהק צביקה פיק לתפקיד הראשי במחזמר "שיער", שלימים ייחשב לנקודת הפריצה בקריירה שלו. בריאיון לחדשות 12 סיפר כי היה מתלבש בדומה לקלוד, הדמות שאותה שיחק, גם לפני המחזמר - כך שהמעורבים בליהוק הרגישו שהתפקיד תפור עליו. על תרגום שירי המחזמר מאנגלית היה אמון אהוד מנור ולצידו של פיק שיחקו מרגלית צנעני, גבי שושן, מרגלית אנקורי ועוד. המחזמר זכה להצלחה גדולה ועלה 100 פעמים על הבמות ברחבי הארץ. בעקבות המחזמר פיק הפך לאחד מהאומנים הישראלים הראשונים שזכו לגילויי הערצה קיצוניים.

הסבון בכה מאוד 

"שורום זורום רים": גם ילדי ישראל זכו ליהנות מהרפרטואר של צביקה פיק. בשנת 1981 התחרה בפסטיבל שירי הילדים שהיה מתקיים מדי חנוכה. פיק ביצע את השיר "הסבון בכה מאוד" שכתבה מרים ילן-שטקליס ושאותו הלחין. השיר הגיע למקום ה-2 ונכנס עמוק לתוך הפסקול של ילדי שנות ה-80 וה-90 ולמעשה עד היום ילדים נהנים ממנו. באותה שנה הגיע למקום הראשון בתחרות השיר "אמא" של שולה חן. 

מרי לו

"תמיד אותו חלום": "מרי לו" יצא באלבומו השני של פיק מ-1978, "מוסיקה", וכתבה אותו מירית שם-אור, אשתו של פיק ואם שלושה מילדיו. ב-2002 עלה בתיאטרון "הבימה" המחזמר "מרי לו", שכלל 25 משיריו המוכרים של צביקה פיק. עלילת המחזמר עקבה אחר הנער גבריאל ושתי הנערות שמאוהבות בו. שם אור, שהכתיבה את עלילת המחזמר, סיפרה לאורך השנים כי כתבה את השיר על עצמה.

דיווה 

"יש אישה גדולה מהחיים": אחד מההספדים שנכתבו היום הוא של דנה אינטרנשיונל, שפנתה אל פיק המנוח: "היחסים בינינו התקלקלו אחרי הזכייה, אבל אני אוהבת אותך, תמיד אהבתי". בזכייה התכוונה דנה כמובן לזו באירוויזיון 1998, וביחסים המקולקלים למחלוקות הכספיות שנותרו בין השניים לאחר ההצלחה. ולמרות צל היחסים של המלחין והמבצעת, אחרי הזכייה באירוויזיון - השיר, שכתב יואב גינאי, נותר קלאסיקה ישראלית. 

שיר הפרחה

"בא לי לצחוק ולא בא לי עליך": על הפסקול של הסרט "שלאגר" הופקדו צביקה פיק ואסי דיין ויחד הם יצרו את אחד מהשירים הישראלים האהובים ומעוררי המחלוקת אי פעם. מי שביצעה את השיר היא עפרה חזה, שפיק תחילה לא היה בטוח כי היא הליהוק המושלם. ברבות השנים הוא הודה כי השיפוט הראשוני שלו היה מוטעה.

לגור איתו

"לא ידעתי שכך אפשר לאהוב": גם "לגור איתו" לקוח מתוך פסקול ויצא כחלק מהסרט "דיזנגוף 99" ב-1979. "צביקה פנה אליי שאבצע אותו", סיפרה היום ריקי גל, שביצעה את השיר בסרט, ל-103FM. "הוא הפך להיות אחד מהלהיטים הגדולים ביותר שלי. לא התלבטתי. אני פשוט לפעמים לאיזו רמה של להיט זה הגיע". 

נאסף תשרי

"גחלת עמומה של אהבת הקיץ הגדומה": את "נאסף תשרי" של נתן יונתן הלחין פיק כחלק מגל הלחנת שירי המשוררים שפשט בשנות ה-70 בארץ וכחלק מהרצון לזכות להערכה בחוגים נוספים. השיר זכה להצלחה רבה וכיכב במצעדי הפזמונים. במצעד השנתי של רשת ג', למשל, נבחר כ"שיר השנה" וגבר על "אבניבי" של יזהר כהן ו"עטור מצחך" של אריק איינשטיין.