החזרות להצגות התיאטרון שצפוי להיפתח מחדש במהלך חודש אפריל נמצאות בימים אלו בעיצומן. אחרי כמעט שנה שבהן הבמות עמדו מיותמות, לוחות ההצגות של התאטראות ברחבי הארץ מתמלאים לאט, לאט, עם הפקות חדשות וישנות. על אף ההתרגשות שנרשמת באולמות, בקרב הקהל והאומנים - שניים מגדולי השחקנים בישראל מרגישים שנשכחו מאחור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גילה אלמגור התראיינה לא פעם בשנה האחרונה וסיפרה על הגעגועים העזים למקצוע. בשיחה עם N12, השחקנית שנמצאת על בימת תיאטרון הבימה מאז נעוריה, חושפת שעל אף חזרתו המסתמנת לשגרה – היא עדיין לא נקראה לחזור: "אין בשבילי תפקיד בהבימה. אני יושבת בבית. זה מרתיח ומעליב אותי עד עמקי נשמתי", סיפרה.

את דרכה בתיאטרון הלאומי התחילה אלמגור ב-1956, וכבר ביום הולדתה ה-17 הופיעה בהצגה הראשונה שלה במסגרתו. "נולדתי למצב עגום והתיאטרון הציל אותי", היא מספרת. "אני רוצה למצוא את עצמי כבר בחזרות, על הבמה, אני משוועת לזה, אני לא יודעת מי אני ללא זה. הבימה זה הבית שלי, היכל הקודש שלי, ועכשיו אין לי תפקיד".

השנה האחרונה הייתה קשה עבור אלמגור על רקע האבטלה שהביאה הקורונה, אבל גם בעקבות אובדן בעלה יעקב אגמון ז"ל, מגדולי הבמאים והיוצרים בישראל. "כל כך קשה לי בתקופה הזה. בלי יענק'לה…צ'כוב כתב בגן הדובדבנים: 'את האדם שכחו'. אני מקווה שזה לא המצב פה, שלא ישכחו אותנו. אני צריכה שהתיאטרון שלי יציל אותי", היא אומרת. 

גילה אלמגור (צילום: גיגי)
"פגועה עד עמקי נשמתי". גילה אלמגור | צילום: גיגי

לפני שגדעה הקורונה את חיי התיאטרון, אלמגור, "מלכת הקולנוע של ישראל" וזוכת פרס ישראל, הייתה עסוקה כהרגלה. המחזה המוזיקלי "סימני דרך" על חייה של נעמי שמר שבו שיחקה לצד רוני דלומי וסנדרה שדה, רץ באופן קבוע. במקביל, שיחקה בהצגה "סיבת המוות אינה ידועה" שנכתבה על פי ספרו של עמרי אסנהיים המתבסס על תחקיר "עובדה". "האנרגיה לא נגמרת לי. אני רק רוצה עוד, שרק יתנו לי לעבוד, אני עוד לא סיימתי, אבל בינתיים... אני בבית".

"חשבתי שאני לא שחקן שירצו לנפנף"

גם שחקן התיאטרון המוערך רמי ברוך מרגיש שנזנח ולא מבין מדוע בתיאטרון הקאמרי לא קוראים לו לחזור. ברוך הינו חבר אנסמבל קבוע בקאמרי, ומקפץ במרץ מפליא על הבמות מאז 1986. מאחוריו הצגות דוגמת "ריצ'רד השלישי" של שייקספיר, "השחף" של צ'כוב, וכבר עשורים שהוא מפזז על הבמות ב"עוץ לי גוץ לי" המיתולוגית של אברהם שלונסקי, בתפקיד המשרת.

עכשיו, לקראת הפתיחה המחודשת של הקאמרי ב-6 באפריל, אומר ברוך ל-N12: "אני נדהם ומופתע. הודיעו לי שאני לא חוזר כרגע. זה אפילו לא נודע לי ישירות מהקאמרי, רק אחרי ששמעתי מפיות זרים הם יצרו קשר ואישרו את זה".

"אני מאוד מבולבל. הקאמרי עובד על הפקות חדשות עם שחקנים חדשים לקראת הפתיחה. אני לתומי חשבתי שבגלל שאני קבוע בתיאטרון כבר עשורים הקאמרי יהיה מחויב לי ולחבריי הקבועים. חשבתי שאני שחקן בסדר גודל כזה שהתיאטרון לא ירצה לנפנף. חייתי בסרט כנראה", הוסיף השחקן.

כולם רוצים לחיות (צילום: גדי דגון )
רמי ברוך על הבמה בקאמרי. | צילום: גדי דגון

לפני הקורונה שיחק ברוך בין היתר בהצגה "אותלו" של שייקספיר לצידו של עמוס תמם, וב"לילה בפריז" שביים גלעד קמחי. שתי ההצגות לא חוזרות כרגע לבמות. "אומרים לי שמחפשים תפקיד בשבילי, ואני רוצה להאמין. בינתיים אני בבית".  

מתיאטרון הבימה נמסר: "גילה אלמגור לוהקה ושובצה להצגה קב״ן שתעלה על הבמות בחודש הבא אך ביקשה להשתחרר לטובת צילומים לסדרה ולכן לא לקחה בה חלק.

"בנוסף - ההצגה ׳סימני דרך׳ משירי נעמי שמר בהשתתפותה של אלמגור תעלה מחדש בחודש מאי. הבימה מעסיק את גילה אלמגור כבר למעלה מחמישה עשורים וימשיך ככה. בימים אלה המחלקה האמנותית בראשותו של משה קפטן עושה לילות כימים בחיפוש אחר הצגה חדשה שתתאים למידותיה הגדולות של אלמגור אחת מהשחקניות המובילות והמזוהות של התיאטרון הלאומי".

מתיאטרון הקאמרי נמסר: "אנחנו מחכים לרגע בו נוכל להחזיר את רמי ברוך לבמה. יש לנו פרויקט בהשתתפותו בהתהוות - נודיע עליו לתקשורת בקרוב. אנחנו אוהבים את רמי מאוד, הוא חלק בלתי נפרד מהקאמרי ויחזור להציג מהר ככל האפשר".