לקרן שגיב ובעלה ואהוד שלושה ילדים, מהם שניים שנמצאים על הרצף האוטיסטי - מיכל בת ה-16 והלל בן ה-14, שניהם משולבים בחינוך הרגיל. הכסף עבור הילדים עובר מדי שנה ממשרד החינוך למועצה שבה הם גרים, פרדס חנה-כרכור. המועצה אמורה לממן מסגרת במהלך 12 חודשים בשנה. אולם, השנה גילו קרן ואהוד שהמועצה החליטה לקחת את הסייעות של הילדים לקייטנה "הרגילה", והילדים שלהם נשארים ללא מענה. כך גם היה בפסח וכך יהיה גם בקיץ - אין עבורם פתרון.

קרן, רופאת ילדים במקצועה, החליטה להקים בעקבות זאת קייטנת מחאה עם הילדים מחוץ לבניין המועצה. במסגרתה, ביום ראשון ציירו ציורים וקראו סיפור, ואף אתמול תושבים הגיעו להפעיל את הילדים. עם זאת, אם לא יימצא פתרון ב-20 לחודש - קרן תצטרך לעזוב את קופות החולים שבה היא עובדת, ולהיות עם הילדים במשך חודשיים. אם זה אכן יקרה, 2,500 ילדים שבהם היא מטפלת יישארו ללא טיפול.

"כואב לי שבגלל החלטה אטומה, ילדיי לא יוכלו לקבל את השגרה הטיפולית שלהם", אמרה קרן. "אני לא אוכל להתפרנס בחופשות שלהם, ולא אוכל לספק טיפול רפואי כרופאה ל-2,500 ילדים שמשויכים למרפאות בקופת החולים. טיפשות? עיוורון? אני לא יודעת. יש המון פתרונות בנאליים ויצירתיים שהמועצה יכולה לספק. והכי מקומם - יש לזה תקציב".


ממשרד החינוך נמסר כי האחריות לטיפול היא בידי המועצה המקומית.

מהמועצה המקומית פרדס חנה כרכור נמסר בתגובה: "אגף החינוך ברשות מפעיל את מסגרות החינוך המיוחד בהתאם לחוזר מנכ"ל של משרד החינוך, עם צוות חינוכי של משרד החינוך ובפיקוחו. תלמידים שהוריהם בחרו בסל אישי (משולבים בביה"ס שאינו חינוך מיוחד בתוך כיתות רגילות) לא זכאים לקבל את התנאים המתקיימים במסגרת הלימודים של כיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים או מסגרות חינוך מיוחד כוללניות. סייעת יכולה ללוות תלמיד בעל צרכים מיוחדים במהלך החופשה רק במסגרת קייטנה מפוקחת המאושרת על ידי משרד החינוך".

"תלמידים המשולבים בסל אישי מכיתות גן עד ג' זכאים להשתלב בקייטנות 'בית ספר של החופש הגדול' בליווי משלבת. הורים לתלמידים עם סל האישי מכיתה ד' ומעלה יכולים לפנות לאלו"ט לקבלת מענה למסגרות במהלך חופשות השנה או להירשם לקייטנות המפוקחות על ידי משרד החינוך- דבר שלא קיים במועצה. כל שאר מסגרות הקייטנות בחופשות הן תחת הפעלה של המתנ"ס, עמותות וכדומה".

"חשוב לחדד - נעשו בדיקות מקיפות ברשויות דומות ושכנות, והתגלתה תמונה עגומה בה אין בנמצא מסגרות לחופש עבור ילדים בעלי צרכים מיוחדים בפיקוח משרד החינוך. פרדס חנה כרכור לא שונה בנוף של אירוע זה ועל כן יש להפנות בקשה זו למשרד החינוך למציאת חלופות הולמות".