איך משאירים בתפקידן מנהלות בתי ספר שבחוות הדעת שהן בעצמן כתבו הן נמצאו לא ראויות לניהול? מתברר שזה קורה - ושיש לתופעה הזו השלכות מוזרות למדי. במטה יהודה נפתח בית ספר אלטרנטיבי רק כדי שהילדים לא ייתקלו במנהלת - ובגבעת שמואל ההורים השביתו את בית הספר ביום הראשון ללימודים. 

אחת המנהלות המדוברות, שמנהלת בית ספר בגבעת שמואל, הגיעה הבוקר לבית הספר - היום הראשון לשנה החדשה - ומצאה אותו ריק מתלמידים, פשוט כי ההורים החליטו להשביתו עד להודעה חדשה.

"יש מאה הורים שהגיעו וביקשו ממנה לדבר איתנו, והיא סירבה לדבר איתנו", אומר אריה ויטיסלבסקי מוועד ההורים בבית הספר מורשת נריה בגבעת שמואל, "זה לא מאבק שלנו, זה מאבק על החינוך של הילדים שלנו".

בשנים האחרונות החלה הידרדרות בבית הספר: מורים דיווחו על כך שהמנהלת צועקת עליהם ומשפילה אותם, טוענים שקיבלה החלטות נקמניות נגד ילדים – ובמקביל, הרמה הלימודית ירדה באופן ניכר.

במשרד החינוך ניסו להציע לה הצעות מרחיקות לכת כדי שתעזוב, אבל היא סירבה, כשהיא "חמושה" בעורכי דין. גם שר החינוך זימן אותה לשיחה – אך היא סירבה להתייצב.

"לא מוכנים שילדינו יהיו שפני ניסיונות של משרד החינוך"

סיפור דומה ומוזר מאוד מתרחש ביישוב טל שחר שבמועצה האזורית מטה יהודה. היום הוקם שם בית ספר אלטרנטיבי, הכל כדי לא לשלוח את הילדים לבית ספר יסודי שאותו מנהלת מישהי שנמצאה על ידי המועצה ומשרד החינוך "לא ראויה".

"האם אנחנו כהורים וכמועצה צריכים לקבל את המדיניות הזו, שבגלל ביורוקרטיה ונהלים של משרד החינוך המנהלת תישאר בתפקידה שנה נוספת, כשכולם יודעים שהיא לא מתאימה לתפקיד?", תוהה שלומי מגנזי, סגן ראש מועצת מטה יהודה והמחזיק בתיק החינוך.

אחרי שהועזבה על ידי שתי רשויות – היא הגיעה לטל שחר. בשנה הראשונה דווחו אירועי אלימות רבים וירידה ברמה הלימודית, השנה השנייה הייתה שנת מבחן עבודה. אלא שדוח חריף של משרד החינוך ביקר נחרצות את התנהלותה - ומסיבות שאינן ברורות, אושרה לה עוד שנה בתפקיד.  

ההורים לא שלחו את ילדיהם לבית הספר היום כיוון שהם לא מוכנים שהם יהיו "שפני ניסיונות" של משרד החינוך, כך לדבריהם. הבוקר הגיעו לבית הספר החלופי 300 תלמידים וכ-40 הגיעו לבית הספר שביישוב.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המחוזות הרלוונטיים ילוו את שני בתי הספר מקרוב כדי להבטיח שגרת לימודים ושנה מוצלחת". שתי המנהלות סירבו להגיב לנאמר בכתבה.