הפרלמנט האירופי העביר באופן חסר תקדים ביום חמישי, בפעם השנייה בתוך חודשיים, החלטה הקוראת להקפיא את המימון לפלסטינים - על רקע המשך ההסתה לאלימות ולאנטישמיות בספרי הלימוד שלה. הוא אף קרא לרשויות הרלוונטיות בנציבות האירופית למנוע "הקצאה שגויה של מימון האיחוד האירופי לפעילויות המעוררות שנאה".

ההחלטה קשרה במפורש בין ההסתה בחינוך הפלסטיני להתגברות פיגועי הטרור בתקופה האחרונה מצד תלמידי בית ספר ובני נוער, וכללה דרישה שלפיה תוכנית הלימודים הפלסטינית "תותאם לסטנדרטים בין-לאומיים של שלום וסובלנות ושלימוד השנאה והאנטישמיות יוסרו". 

לראשונה, ההחלטות התקבלו כחלק מדוח מיוחד שעליו הצביעו בפרלמנט שממליץ על המדיניות שבה נוקט האיחוד האירופי ביחסיו עם הרשות הפלסטינית. אלו עברו בעקבות תמיכה של מפלגות המרכז-שמאל בפרלמנט האירופי, שמייצג מיליוני משלמי מיסים בעלי זכות בחירה ברחבי אירופה, שהצביעו בעד מלל עם נוסח ביקורתי חסר תקדים כלפי הפלסטינים, בהשוואה לשנים קודמות.

החלטות עבר שאומצו הסתפקו בקריאות מעורפלות בלבד לתכני לימוד שיעמדו בערכי האו"ם מבלי לקרוא ישירות להסרה מפורשת של תכנים מסיתים. ההחלטות השנה  קשרו במפורש את ההסתה לפיגועי טרור, מכירות לראשונה בקיום אנטישמיות בספרים, מדגישות כי תכני השנאה עדיין לא הוסרו בניגוד לטענות הפלסטינים, ודורשות "לבדוק היטב" שהרשות הפלסטינית תשנה את "תוכנית הלימודים המלאה במהירות".

נציב האיחוד האירופי שאמון על כספי הסיוע לפלסטינים, אוליבר ורהלי, הודיע במאי האחרון כי תקציבים אירופיים לא ישמשו להסתה כלפי ישראל והבטיח שהאיחוד יממן מחקר נוסף בנושא הסתה ואנטישמיות בספרי הלימוד של הרשות הפלסטינית בפגישה עם שר החוץ אלי כהן.

בדצמבר האחרון הצהירה נציבות האיחוד האירופי שנדרשים שינויים "חיוניים" בתוכנית הלימודים של הרשות הפלסטינית ואף הבטיחה "רפורמה נוספת בתוכנית הלימודים שתטפל בסוגיות בעייתיות בפרק הזמן הקצר ביותר האפשרי".

נציב האיחוד האירופי, שאמון על כספי הסיוע לפלסטינים, אוליבר ורהלי, כתב בטוויטר: "קריאה שלישית של הפרלמנט האירופי השנה להתניית המימון של האיחוד האירופי לספרי הלימוד של הרשות הפלסטינית - כך שיהיו נקיים מאנטישמיות ושנאה, תוך עמידה מלאה בסטנדרטים של אונסק"ו. הסתה לשנאה ולאלימות והאדרת הטרור פוגעים בערכי הליבה של האיחוד האירופי".

 

מנכ"ל מכון המחקר, אמר: "חברי הפרלמנט האירופי המייצגים מיליוני אנשים בעשרות מדינות הדגישו את השנאה וההסתה המחרידים שממשיכים לחלחל לספרי הלימוד הפלסטינים. המעורבות של צעירים פלסטינים רבים כל כך במהלך האלימות האחרונה בג'נין ממחישה את התוצאות הקטלניות של אינדוקטרינציה זו. הכרחי שדאגותיו של פרלמנט האירופי יביאו פעולה מהירה וקונקרטית לשינוי המצב. אם לא יעשה כן, יהיו תוצאות טרגיות לדורות של ילדים פלסטינים".

אריק אגסי, סמנכ"ל המכון, הדגיש: "המחקרים היסודיים של מכון IMPACT-se מהווים מפת דרכים למדינות רבות לבצע רפורמות בתכני ספרי הלימוד שלהם. המכון ימשיך לפעול מול ממשלות ומשרדי חינוך בישראל, במזרח התיכון ובעולם לקידום ערכים של קבלת האחר שלום וסובלנות בחינוך".