טים קוק מנכ"ל אפל ביקש קיצוץ של 40% בשכרו וירוויח 49 מיליון דולר ב-2023, כך מדווחת הלילה אפל לרשות ני"ע האמריקאית, ה-SEC. לשם השוואה, שכרו של קוק ב-2022 היה גבוה מ-99 מיליון דולר, שהם 3 מיליון דולר בשכר בסיס, והשאר בונוסים ותגמולים. הקטנת התגמול נובעת מהצמדה של שכרו של קוק לביצועי מניית אפל, שבשנה החולפת ירדה כמעט בשליש. מעתה 75% משכרו של קוק יוצמד למניה, בעוד שעד כה רק 50% ממנו היה תלוי בביצועים. 

על פי הדיווחים, לאחר שב-2020 היתה הסכמה גורפת של 95% על גובה שכרו של קוק בוועדת השכר של אפל, בשנה שעברה ירדו אחוזי ההסכמה ל-64% ואף הועברה ביקורת על גובה שכרו. עם זאת, כעת מבהירים באפל שהקיצוץ בשכר נעשה ביוזמתו של קוק ומתוך כוונה להסכמה רחבה יותר של תנאי התגמול. 

מניית אפל מחקה ב-2022 כמעט טריליון דולר משוויה. עם זאת, מאז קיבל קוק את תפקיד המנכ"ל, מניית אפל טסה 1,212% אחוז למעלה, ושוויה הגיע בשיא לכ-3 טריליון דולר. 

שכרו של קוק ב-2022 היה גבוה מ-99 מיליון דולר, שהם 3 מיליון דולר בשכר בסיס, והשאר בונוסים ותגמולים

עוד מדווחת בלומברג כי שינוי משמעותי צפוי במחשבים מתוצרת אפל בשנים הקרובות. ראשית פורסם כי שאפל עובדת על שיבוץ מסך מגע במחשבי Mac מתוצרתה. מחשב מקבוק פרו עם מסך OLED צפוי להיות הראשון ממחשבי אפל שישלב מסך מגע, ועל פי ההערכות עשוי להיות מוצג כבר ב-2025.

מדובר בצעד שאפל אקטיבית התרחקה ממנו בעשור האחרון, בטענה שמסכי מגע במחשבים ניידים אינם שילוב אטרקטיבי, ומכשירי האייפד הם חלופה טובה יותר לשימוש מסוג זה. בעבר אף התבטאו שני המנכ"לים של אפל נגד שילוב כזה - גם סטיב ג'ובס וגם טים קוק. קוק תיאר ב-2012 את שילוב הטאבלטים עם מחשבים ניידים של מיקרוסופט כ"שילוב של טוסטר עם מקרר". הוא אמר זאת בשיחת משקיעים בתגובה להשקת "חלונות 8" של מיקרוסופט במחשבים היברידיים עם מסך מגע, ולטענתו השילוב מייצר שלם שקטן מסך חלקיו - באותה שיחה אף אמר ששילוב של אייפד עם מקבוק ידרוש פשרות גדולות מדי ולכן הוא מתנגד לו.

עם זאת, בשנים שחלפו מחשבי מק הפכו לאחראים לשיעור גבוה יותר מהכנסות אפל מאשר האייפדים, ומתחרותיה בתחום המחשבים הניידים כבר שנים משלבות מסכי מגע במוצריהן. התחזקות התחרות לצד היחלשות סקטור הטאבלטים עשויים להסביר את הסיבה שאפל עובדת על מהלך שבעבר התנגדה לו נחרצות.

חנות אפל iStore Apple (צילום: Tooykrub, שאטרסטוק)
חנות אפל. שינויים בייצור הרכיבים | צילום: Tooykrub, שאטרסטוק

     

צעדים נוספים של אפל עליהם דיווחה בלומברג בשבוע האחרון כוללים ייצור עצמי של מסכים למכשירים ניידים, במהלך להפחתת התלות בספקים חיצוניים כמו סמסונג ו-LG, ומעבר לפיתוח שבבי תקשורת מתוצרת עצמית, על פני שבבים מתוצרת קוואלקום.

אפל מתכננת להחליף את המסכים בחלק מהשעונים החכמים למסכים מתוצרתה בשדרוג ממסכי OLED למסכי microLED עד סוף השנה הבאה, צעד עליו דווח לראשונה כבר ב-2018. בהמשך תשלב החברה מסכים מתוצרתה במכשירים נוספים, בהם גם האייפון. שינוי נוסף בדרך שבה אפל מפנימה ייצור רכיבים עבור המכשירים שלה הוא מעבר משבבי תקשורת של ברודקום וקוואלקום, לרכיבים משלה.

הסכם ההתקשרות עם ברודקום - שאפל היא הלקוחה הגדולה ביותר שלה - צפוי להסתיים השנה, כשסך ההכנסות מאפל עומד על כ-20% מהכנסותיה של ברודקום. אפל תחליף את הרכיב, שכולל חיבוריות בלוטות' ו-WiFi מתוצרת ברודקום, ברכיב משלה כבר ב-2025 ולפי הדיווח אף עובדת על פיתוח רכיב עתידי שיכלול בנוסף גם מודם סלולרי.

בנוסף, אפל תמשיך את מהלך ההיפרדות מרכיבי המודם של קוואלקום, שצפוי היה לקרות השנה לפי דיווחים קודמים, מהלך שכעת צפוי להימשך כשלוש שנים במכשירים שונים בהדרגה, לפי מקורות ששוחחו עם בלומברג. בדומה, 22% מהכנסות קוואלקום, שהם 10מיליארד דולר בשנה האחרונה, הגיעו מאפל.