קרן אלאלוף שרעבי ורויטל טודרס, מאמאצחיק (צילום: בארבע עיניים חגית זהבי)
קרן אלאלוף שרעבי ורויטל טודרס, מאמאצחיק | צילום: בארבע עיניים חגית זהבי

"תשמעי, לא קל לי בכלל. יש ימים שאני כל כך עייפה מהסיזיפיות שבניהול ומרעשי רקע מיותרים, אבל אני בנאדם עקשן. כשיש לי מטרה מולי ואני רואה את הפירות שבעבודה הקשה, אני ממשיכה בכל הכוח", אומרת קרן אלאלוף שרעבי, מנהלת קבוצת "מאמאמצחיק" המצליחה אשר חוגגת בימים אלו שבע מאות אלף חברות, בראיון ל-mako.

מאמאצחיק היא אחת מקבוצות הפייסבוק החזקות והגדולות בישראל. הקבוצה הוקמה במרץ 2017 על ידי אלאלוף שרעבי ורויטל טודרס, שתי בנות דודות. שתיהן אומרות כי הקבוצה "נולדה מתוך הצורך והרצון לצחוק על כל דבר (כמעט), בחברת נשים מצחיקות שמחפשות לבטא בצורה הומוריסטית כל סיטואציה מהחיים". עם הזמן, הפכה הקבוצה להרבה יותר ממקום שבו חולקות אימהות סיפורים מצחיקים, והיא הפכה לאתר שבו אימהות מרגישות חופשיות לספר דברים שלא העזו לכתוב במקומות אחרים, ולחלוק סיפורים כואבים, חלקם אפילו קשים.

"מטרת הקבוצה היא לשמח, לצחוק ולהצחיק כמה שיותר נשים, שרוצות שהומור יהיה חלק בלתי נפרד מהחיים שלהן. עם הומור אנחנו מתמודדות הרבה יותר טוב עם כל דבר", אומרת אלאלוף שרעבי. "אני רואה בהודעות פרטיות איזה כוח זה נותן לחברות הקהילה שלי, וזה נותן לי דלק קדימה לעבוד קשה בשבילן".

אלאלוף שרעבי, בת 46 מרחובות, לא פעם מזוהה כפנים של הקבוצה, היא משתתפת מדי פעם בתוכניות טלוויזיה, למשל "שיטת אשכנזי" עם עדי אשכנזי ביחד עם בן זוגה, ועוד. כמה זמן היא מקדישה לה? "אי אפשר לכמת כמה שעות אני בקבוצה - מהרגע שאני מתעוררת עד שאני נרדמת. זה יכול להיות באחת בלילה. אין כמה זמן - אין יום אין לילה. זה מסביב לשעון", היא אומרת.

קרן אלאלוף שרעבי, מאמאצחיק (צילום: בארבע עיניים חגית זהבי)
קרן אלאלוף שרעבי, מאמאצחיק | צילום: בארבע עיניים חגית זהבי

עשיתן משהו מיוחד לכבוד שבע מאות אלף חברות?

אלאלוף שרעבי: "כל חמישים אלף שמצטרפות לקבוצה, אנחנו עושות ריטואל משלנו ופותחות שרשורי פרגון מיוחדים. כמו למשל שרשור פרגון לעצמאיות, שרשור הכרויות לנשים שרוצות להכיר גברים, שרשור הכרויות לקהילה הגאה ועוד. יש שם טירוף של תגובות וזה נורא כיף. מהשרשורים בעבר כבר יצאו זוגות שהתחתנו ואפילו קיבלנו הזמנות לחתונה, אבל לא יכולתי להגיע".

קרן, את אמא לחמישה ילדים. מה הם חושבים על הקבוצה?

"יש לי משפחה זורמת. הם תמיד מרימים לי לפוסטים, אפילו המתבגרים. הגדולה שלי בת 18, פעילה מאוד באינסטגרם עוקבת ומשתפת. יחד עם זאת, לפעמים יש מצבים שהם משלמים מחיר כבד. לדוגמה, העליתי תוכן בקיר הפרטי שלי, אני כל הזמן צריכה לזכור שאני כבר לא אדם פרטי. היו מקרים של פוסטים שכתבתי וזה הגיע בריקושטים גם לילדה שלי המתבגרת. דברים כבר לא עוברים לידה. זה לא פשוט. מצד שני, הילד הגדול מדבר על זה שהמורה בכיתה אומרת שהיא תכתוב עליו דברים בקבוצה. זה חלק מהחיים שלהם. הם מתלהבים שהם רואים סטיקרים על רכבים".

קרן אלאלוף שרעבי ומשפחתה, מאמאצחיק (צילום: פרטי)
קרן אלאלוף שרעבי ומשפחתה, מאמאצחיק | צילום: פרטי

אלאלוף שרעבי מספרת כי נשים שהכירה בקבוצה הפכו לחברות שלה בחיים האמיתיים. "אני מכירה יותר ויותר נשים שלא הייתי פוגשת בחיים, אם לא הייתה לי את הקבוצה. רק ברחובות שבה אני גרה, יש כמעט 17 אלף חברות, ובכל מקום אני פוגשת נשים מהקבוצה. כיף להכיר באמצע החיים חברות חדשות".

מה הדבר הכי מעצבן שיצא לך מהקבוצה?

"אני כל הזמן עומדת מול ביקורת, יש דברים שהם לא קונצנזוס שעולים בקבוצה. אני עוברת גלים של שיימינג ועליהום. אנחנו לא יכולות ללכת על ביצים כשמדובר בקהילת הומור, אבל יש הרבה ריקושטים. גם הפרטיות שלי נעלמה, הפכתי להיות דמות ציבורית. דברים שהעליתי בעבר כאדם פרטי, התגלגלו לכתבות ולתקשורת. איבדתי את הפרטיות, אבל הרווחתי דברים אחרים. עם כמות עוקבות כל כך גדולה - אין רק טוב. כמו שאומרים אין טוב בלי רע".

אילו תגובות רעות את מקבלת מאנשים?

"יש נשים שכועסות עליי, כאשר אנחנו לא מאשרות להן פוסטים. יכול להיות שהאגו שלהן נפגע, והריקושטים מגיעים אלינו. בעבר הייתי נעלבת, נפגעת, לפעמים מגיבה, אבל אני כבר לא שם. אני מבינה שזה כמו להילחם בטחנות רוח ואנרגיות טובות מתבזבזות, אז אני מתעלמת ומבינה שזה לא שלי".

את נמצאת בקבוצות נוספות?

"לא נשאר לי זמן להיות בקבוצות. יש לי קבוצה שאני מנהלת, דולצ'ה ויטה (ואיי-הרב גם), זו קבוצה מדהימה לטיפים למוצרי בריאות וטיפוח עם 44 אלף חברים. אני לא מנהלת אותה לבד, יש שם עוד מנהלות למזלי. אני רוצה להיות פעילה בקבוצות של קולגות, לפעמים אני מנסה, אבל זה כל כך שואב ואבסולוטי שאין לי זמן להרבה דברים אחרים לצערי".

גברים מנסים להיות בקבוצה?

"יש לנו סינון כבד של הפוסטים ויוזרים. אין 100% הצלחה, לפעמים הם מצליחים להסתנן. ברגע שאנחנו עולות על זה, הם כמובן לא שם. הם יכולים לראות מה קורה בקבוצה באינסטגרם או בדף העסקי שהם פתוחים לכולם".

כאשר אני שואלת את אלאלוף שרעבי איך היא מסבירה את סוד ההצלחה, היא עונה: "לא הייתי קוראת לה הכי מצליחה. היא מצליחה כי אנחנו עומדות מהרגע הראשון בפורמט ידוע לכולם וכללים ברורים. זה ברור לכל מי שבקבוצה, ואם היא לא מבינה – היא מוסרת ממנה. זה הביא עלינו גם כעס ועליהום, אבל יש עקביות ואנחנו לא מוותרות או משחררות לרגע, אין הנחות וזה לא נתון לשיקול דעת או פרשנות של חברות הקהילה. חשוב לזכור שבקבוצות סגורות בפייסבוק אין דמוקרטיה".

View this post on Instagram

A post shared by מאמאצחיק • mamatzhik (@mamatzhik)

רויטל טודרס, בת דודתה של קרן, אמא לשלושה, בת 44 מכפר מעש ושותפה לניהול, מוסיפה: "הסוד להצלחת הקבוצה הוא פשוט. אנחנו לא ממאיסות נושאים מסוימים. אם מישהי כתבה על חתונה, אז יהיו סיפורי חתונה אבל באיזשהו שלב זה ייעצר. אנחנו כל הזמן מעלות פוסטים מהחיים האישיים שלנו.

"אנחנו נהנות מהקבוצה כאילו זה היום הראשון שלה. הקבוצה כל הזמן בצמיחה אורגנית, נשים נהנות ממשהו אחר וחדש. אמנם כמעט שש שנים, אבל אנחנו מגלות נושאים חדשים ומנרמלות נושאים חדשים. אנשים עדיין עוצרים אותי במכולת ומבקשים ממני להצטרף. אנחנו לא נותנות לגברים להצטרף למרות שהם מבקשים.

"כל יום באמת אני מופתעת מחדש מהחוזק. לא חשבתי ולא דמיינתי את הממדים האלו. אני באה מעולם הצילום, אז אני לא רגילה שמזהים אותי, שמכירים אותי. חשבתי שנגיע ל70-80 אלף, אבל אנחנו כל הזמן גדלות", אומרת טודרס.

רויטל טודרס, מאמאצחיק (צילום: בארבע עיניים חגית זהבי)
רויטל טודרס, מאמאצחיק | צילום: בארבע עיניים חגית זהבי

הן אמנם שתי מנהלות, אך בנוסף יש גם ארבע מגשרות: איריס, רות, מירב ומורן. הן מסננות פוסטים וקוראות את כל ההתראות.

מה המודל העסקי שלכן?

טודרס: "יש לנו אינסטגרם, עמוד עסקי עם מאות אלפי עוקבים ועוקבות. יש וואטסאפ, ניוזלטר וטלגרם. יש לנו עמוד רשמי, שם עולה תוכן נבחר ויש שם שיתופי פעולה עסקיים. בנוסף יש לנו כל מיני שלוחות, ובקרוב נפתח גם טיקטוק, כי אין ברירה זה הדבר הבא. בכל המקומות האלו אנחנו מקיימים שת"פים מסחרים ובקרוב יהיו גם אירועים כיפיים לחברי הקהילה".

לסיום, טודרס משתפת בטיפ חשוב: "צריך לחפש משהו שאין. אנחנו פתחנו את מאמאצמחיק, כי לא הייתה קבוצת הומור ללא שיפוטיות. לפני שהקמנו את הקבוצה, אם אמא הייתה מעלה איזו סיטואציה, אנשים היו כותבים בתגובות, 'את אמא לא טובה' וכו'. אנשים לא תמיד הבינו אותנו או את המצבים שנשים משתפות. גם ברגעים קשים אפשר לצחוק. יש מקום להכול. אם אתם רוצים לפתוח קבוצה – תבדקו קודם שאין משהו דומה, כי זה הולך לקחת לכם המון זמן".