משהו במטאוורס לא עובד. שינוי המיתוג של פייסבוק לשם "מטא" אמנם שינה משהו גדול בשיח הטכנולוגי בעולם, אבל מלבד דיבורים אין למטאוורס עדיין מה להציע לציבור הרחב, שגם לא נוהר לעולם הווירטואלי בהמוניו - אולי פשוט כי איש לא צריך את זה.

מצב המטאוורס כיום בכי רע. התכנית של מטא הייתה שהיום יהיו חצי מיליון משתמשים במטאוורס. בחברה הבינו שנסחפו עם התחזיות וצמצמו אותן ל-280 אלף משתמשים. בפועל ישנם 200 אלף משתמשים פעילים, שאולי חצי מהם הם עובדי מטא שחייבים להיכנס לשם.

רק ב-9% מהעולמות בתוך סביבת המטאוורס ביקרו יותר מ-50 אנשים. אנשים פשוט נכנסים אליהם ולא רואים אף אחד יחד איתם. אחת הסיבות העיקריות לבריחה של המשתממשים היא הטענה שהדמויות נראות לא אמיתיות, בנוסף לכך שאין להן רגליים. צוקרברג שמע את הביקורות ופרסם וידאו שבו הדמות שלו במטאוורס נראית עומדת על רגליה וקופצת. לאחר מכן התברר שזה לא נכון ולדמויות אין באמת רגליים.

למי שעדיין לא הבין על מה כל המהומה, הנה ההסבר: המטאוורס הוא עולם תלת מימדי וירטואלי, כמו משחק מחשב, בו למשתמשים יש דמות וירטואלית שקופצת ופונה ימינה או שמאלה ויורה, אבל המטאוורס שצוקרברג רוצה לבנות הוא לא כזה שרק משחקים בו, אלא גם אפשר לנהל בו פגישות ושיחות, ללמוד, לקנות ולחיות.

אנשים שנכנסו למטאוורס התלוננו שהדמויות נראות באנימציה מיושנת מלפני 20 שנה. מתברר שיש לכך הסבר פסיכולוגי שמכונה "עמק המוזרויות". על פי התיאוריה הזו, שפיתח הפרופסור היפני מסהירו מורי, דמויות שנראות אנושיות למחצה עשויות לגרום לאנשים לחוש מאוימים או להרגיש אי נוחות.

ככל הנראה זה השלב שבו נמצאת הטכנולוגיה של המטאוורס. כלומר היא עדיין לא נמצאת בשלב שבו משתמשים יכולים לחוש בנוח לנהל שיח מול דמויות כאלה, שנראות כמו חצי רובוט-חצי בן אדם. על מנת להגיע לרמת האיכות המתאימה, יידרשו עוד כמה שנים של פיתוח.

גם כתבת וול סטריט ג'ורנל שנכנסה לעולם המטאוורס באמצעות משקפי ה-VR לא התרשמה וקבעה: "זה עדיין לא עובד, מטא עדיין לא שם". בינתיים מארק צוקרברג, שממשיך להשקיע עשרות מיליארדי דולרים בפרויקט השאפתני הזה, הבין שהוא לא מתאים כנראה לציבור הרחב ופונה כעת למגזר העסקי.

>> בזמן שעבדתם, פרק 103: השיטה של אילון מאסק שהפכה את טסלה לאימפריה