סטף קרי, טום בריידי וג'יזל קיבלו הון כדי לומר לעולם שאין דבר בטוח יותר ממסחר במטבעות דיגיטליים ב-FTX. כעת, אחרי שהבורסה הזו קרסה והמייסד שלה, סם בנקמן פריד, עומד להיכנס לכלא לשארית חייו בגלל הונאת לקוחותיו, האמירות של הפרזנטורים מקבלות משמעות אחרת לחלוטין ומחזירות את השאלה - איך ניתן לשמור על מטבעות דיגיטליים בימינו?

הפתרון שמציעים עכשיו בעולם הקריפטו הוא מעבר לארנקים קרים. אם אתם מחזיקים ביטקוין או מטבע אחר על פלטפורמות כמו בייננס, הן יכולות ליפול ולא תקבלו את כספכם בחזרה, לכן ממציאי השיטה החדשה ממליצים להוציא את המטבעות הדיגיטליים מהאתרים ולשים אותם בתוך דיסק און קי או בתוך מכשיר שנקרא ארנק קר שלא תלוי בשום בורסה - כי הוא אצלכם ביד. 

המעצב הנודע שעיצב את האייפוד עם הגלגלת המוכרת, טוני פדל, המציא ארנק חדש, מהמם ביופיו, שנראה כמו כרטיס אשראי או טלפון חכם. למרות שלמראית עין הוא נראה כמו מכשיר מתוחכם, מדובר בסך הכל בארנק שמאחסן את המטבעות. הוא לא מחובר לרשת וזה כוחו. 

אם חושבים על זה, מדובר ברעיון די מטומטם, כי כל העניין בקדמה הוא שלא צריך ללכת אחורה. זה כמו הטרנד שצץ לאחרונה של הקמת סרבר בבית שבו מאחסנים את כל התמונות והמסמכים במקום בענן. מה יהיה השלב הבא? להדפיס את כל המיילים ולהקים ארכיון בבית?

אפשר לתת לרגרסיה הזו כותרת, כמו שנתנו לאחרונה בפייננשל טיימס  - "תשרפו את הקריפטו". אולי כדאי לסיים את הקשקוש הזה אחת ולתמיד, במיוחד משום ש-95% מכל עסקאות הקריפטו הן הייפ ושקרים. אמנם יש חמישה אחוז שהם טובים, שזה הבלוקצ'יין ויישומיו, אך אם ניתן לכל קשקושי הקריפטו לחלוף נישאר עם משהו בעל ערך בעולם.

רק לאחרונה דוח של האיחוד האירופי הראה כמה מזהמת תעשיית הקריפטו. על פי הדוח היא יותר גדולה מצריכת החשמל של מדינת ארגנטינה וצורכת יותר מפעמיים מהתאורה של כל ארה"ב. אלה מספרים שמעידים עד כמה התעשייה הזו מזהמת, וזה עוד אחרי הקריסה והירידה בפעילות.

>> בזמן שעבדתם, פרק 111 - כך פועל הפיתוח שמעמיד את גוגל בסכנה