הישראלים הם צרכנים נלהבים של סמארטפונים, מעודכנים ובקיאים שממהרים להחליף לדגם חדש ומתקדם עם הגיעו לשוק, אולם שוק המכשירים החכמים בישראל נשלט מזה שנים ע"י מספר חברות מצומצם – סמסונג שאחראית ל-36% מנתח השוק, שיאומי עם כ-30% מהמשתמשים ואפל עם מכשירי האייפון עם 25%. פירוש הדבר שיש מקום לחברות נוספות לנגוס בנתח השוק וכאן נכנס לתמונה תאגיד הענק הסיני BKK, שמייצר את וואן פלוס שנכנס בהצלחה מסוימת לשוק הישראלי וגם את Vivo, Realme ו-OPPO.

ביקורות ברחבי העולם טוענות כי הדמיון בין מכשירי הוואן פלוס ובין אופו הוא רב מדי, בתאגיד אף הודו כי הם לומדים ממשוב הצרכנים של אופו ומשתמשים במידע הזה כדי לשפר את המכשירים של וואן פלוס. כך בתזמון קרוב אחד לשני הושקו בישראל הוואן פלוס 10, ו-OPPO Reno 7 5G שמחירו נמוך משמעותית (2199 שקל לעומת 3,699 שקל).

אולם אין זה הוגן להשוות בין המחירים, משום שבעוד אחד מהם הוא מוצר דגל שאמור להתחרות בעילית של הסמארטפונים, האופו מכוון יותר לשוק הביניים ומתחרה במכשירים פשוטים יותר ועם מחירים נגישים אף ממנו. התוצאה היא מכשיר עם ממשק טוב, מצלמה איכותית ועיצוב מוצלח שלא בהכרח שווה את רמת המחיר שלו.

סוללה

ל-Reno 7 5G סוללה בקיבולת 4,500mAh עם מצבי Super Power Saving Mode ו-Super Nighttime Standby. טעינת הסוללה הייתה אכן מהירה כמובטח באתר החברה, כשתוך כמחצית השעה הגיעה ל-100% ובמספר דקות התמלאה מספיק כדי להשתמש במכשיר מספר שעות נוספות. הטלפון החזיק יומיים של שימוש ללא טעינה, אולם במקרה אחר בו הושאר שבוע ללא שימוש הסוללה התרוקנה מעצמה.  

יש למכשיר גם כמה אופציות למצבי חיסכון בחשמל, והוא אף מציע לכם אוטומטית לכבות אפליקציות ברקע ומראה כמה מגה בייט חסכתם בסגירתה. אופציה נחמדה היא תמיכה בטעינה הפוכה שמאפשרת גם לטעון אביזרים תומכים למכשיר. מצד שני, המטען שכלול בערכה מסוג -Super VOOC 2.0 הוא כל כך גדול ורחב שבקושי הצליח למצוא לו מקום בחשמל מאחורי השידה שליד המיטה.

עיצוב

העיצוב פשוט ובו בזמן מסוגנן ומינימליסטי. עוביו של המכשיר כ-7.8 מ''מ וגובהו כ-16 ס''מ, קצת יותר מהדגם הקודם וקצת יותר רחב מחלק מהמתחרים, אך עדיין מדובר בגודל סביר ונוח לנשיאה בכיס. זהו מכשיר הטלפון הראשון בשוק שבייצורו נעשה שימוש בטכנולוגיית דימות ישיר בלייזר (LDI) ליצירת מארג המורכב מגבישים וחריטות מיקרוסקופיים שביחד יוצרים משחקי אור וצל בהשראת מטר מטאורים, לפי דברי היצרן.

במבט ראשון, הטלפון אכן עושה רושם של איזושהי קוסמיות, כאילו הוא נמסר לנו מכוכב אחר עם פלטת צבעים שמשנה את הגוון בהתאם לזווית התאורה. ניתן להחזיק בבטחה ביד אחת את המכשיר הדק והקל הזה (173 גרם), עם גב קמור תלת ממדי, ללא חשש שייפול.

אופו Reno 7 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

מסך

ל- Reno 7 5G צג גדול (6.43 אינץ') ברזולוציית FHD. זהו מסך חלק ונוח לתפעול עם קצב רענון של 90Hz עם תצוגת Eye-Care, שאמורה למנוע התעייפות העיניים בצפייה במסך לאורך זמן. החלק הקדמי של הטלפון מורכב ממסך נטול מסגרת עם פס קטן בלבד בתחתיתו. האמת לא לגמרי ברור למה, כי אין לו צורך תפקודי.

טווח הבהירות גדול למדי. נוח לעבוד עם המכשיר באור שמש ישיר ובחושך מוחלט, מבלי להרגיש אי נוחות. סורק טביעות האצבע ממוקם בצורה נוחה בתחתית המסך ומגיב במהרה. כל 72 שעות המערכת מבקשת להזין קוד בעת פתיחת המסך, מה שמאפשר לא לשכוח את הקוד עצמו. המכשיר נתמך גם בזיהוי פנים, שהחיישן שלו ממוקם בחלק העליון של המכשיר. למרבה הצער המכשיר לא מוגן בפני מים ואבק, אז מוטב לשמור עליו היטב.

אופו Reno 7 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

 מצלמה

המצלמה של אופו Reno 7 5G גם היא זהה למכשיר הקודם בסדרה ומבוססת בינה מלאכותית. למרות שמדובר באותה מצלמה, לא היה באמת צורך בשינוי מאחר שהיא בהחלט עושה את העבודה והיא אחת מנקודות החוזקה של המכשיר. עם מערך צילום של 4 עדשות ברזולוציה גבוהה של 108 מגה פיקסל, עדשה אחורית באיכות 64MP, עדשה רחבה עם זווית צילום של 118 מעלות שמאפשרת צילום נוף פנורמי ומספר רב של אובייקטים ועדשת מאקרו המסוגלת לצלם אובייקטים במרחק 4 ס"מ בלבד ברמת חדות בינונית.

את מצלמת הסלפי הקדמית, המתהדרת באיכות 32MP, תוכלו לכוונן ולהתאים להתמקדות והדגשת חלקים שונים בגוף בהם לחיים, מרקם העור, גודל העיניים, האף, הסנטר, הראש ועוד כך שתוכלו ליצור סלפי חד ומשופר שלכם. מצלמת הווידאו היא באיכות 4K ומספקת צילום מספק בהחלט הן במצלמה הרגילה והן במצלמה הקדמית, כולל אפשרויות זום בווידאו שנהיות מטושטשות למדי בטווח הגדול יותר מפי 3.

גם יכולת הצילום מרחוק של המצלמה מרשימה למדי, כך שבמשחק כדורגל בבלומפילד הייתי מסוגל להתמקד בסטילס בפניהם של האנשים שישבו ביציע המרוחק כ-100 מטרים ממני, באופן שניתן היה לזהות אותם, גם אם הצילום הלך ונהיה מטושטש ככל שהתמקד רחוק יותר. המצלמה מציעה פיצ'רים חביבים כמו נעילת פוקוס על אובייקט בתנועה, ייצוב תמונה אלקטרוני ומגוון של אפקטים, אימוג'ים ופילטרים שונים כדי שתוכלו לחסוך אח"כ על שינוי התמונה באינסטגרם, כמו גם מצבי צילום שונית דוגמת צילום מואץ, הילוך איטי, מצב צילום פנורמי ועוד.

RENO 7 (צילום: ללא)
צילום: ללא

ממשק

ממשק ההפעלה Color OS 12 מבוסס על אנדרואיד 12. המכשיר מצויד בזיכרון עבודה של 8GB RAM שמספיק לכל פעולה ונפח אחסון משמעותי של 256GB. המעבד העוצמתי MediaTek Dimensity 900 תומך ב-5G וב-Wifi 6, התקן האלחוטי החדש ביותר, דבר שמבטיח ומקיים חיבור מהיר וביצועים ברמה טובה זהו אותו מעבד שהגיע עם המכשיר הקודם של החברה Reno 6 כך שלכאורה לא מדובר בשיפור לעומת הדגם הקודם, אך כן ברמת ביצוע מספקת.

התקנת המכשיר הייתה נוחה למדי ומהירה, וכך גם העברת הנתונים מהמכשיר הקודם. כיאה למכשיר שמכוון יותר לשימוש יומיומי ברשתות חברתיות מאשר שימוש מורכב, הוא מציע ממשק OMOJI שמאפשר לכם ליצור אווטאר שלכם שישמש כתמונת הרקע שלכם ואפילו כתמונת שלכם בצ'טים ובשיחות וידאו. יחד עם האפשרות לפילטרים שונים ומשונים, נדמה כי אופו מנסה להתאים עצמה לעידן הרשתות החברתיות ולהתאים את המכשיר לקהל צעיר שזה עיקר השימוש שלו בסמארטפון.

לזכות הממשק ייאמר כי הוא מהיר ונוח לשימוש ויהיה קל להתמצא בו, לכל מי שהיה ברשותו מכשיר דרג ביניים של כל אחת מהחברות הגדולות. לרעתו, חסר בו מעבר בין שתי אופציות של חלונות לפתיחת אפליקציות שונות כפי שיש במכשירי גלקסי, הוא לא ננעל אוטומטית בכיס וקרה מספר פעמים כי התחמם יתר על המידה בתוך המכנסיים, ובמספר מקרים חוויתי בו בעיות טכניות קלות (אך לא משמעותיות) כמו סגירת פתע של אפליקציה או טעינה בת מספר שניות מעבר לרגיל.  

תצוגת הסרטונים במכשיר מוצלחת עם קצב רענון מהיר במיוחד של 90Hz. ובחברה מתגאים כי מדובר במכשיר שמיועד לצפייה בסרטונים ובתכני נטפליקס ושירותי סטרימינג שונים ואכן הם זורמים בצורה חלקה ומתכווננים אוטומטית למי שמעדיפים צפייה במכשיר החכם (אני נותרתי מחסידי המחשבים הניידים ומסכי הטלוויזיה).  איכות הרמקול היחיד שמותקן בתחתית המכשיר טובה, רק אל תבנו עליו לצורך מסיבות ללא רמקול חיצוני.

RENO 7 (צילום: ללא)
צילום: ללא

השורה התחתונה

מכשיר ה-Reno 7 5G ממוקם מעט מאחורי ספינת הדגל של אופו Reno 7 Pro, שטרם הגיע לישראל ברמה הפונקציונלית. מבחינת עיצוב ואיכות צילום הוא כמעט זהה לדגם הוותיק יותר של Reno 6, כך שלא מדובר בשדרוג משמעותי ביחס לקודמו. יחד עם זאת זהו מכשיר מוצלח בדרג ביניים עם ממשק נוח למדי, מצלמה איכותית ויכולות טכנולוגיות מרשימות המותאמות לדור הרשתות החברתיות.

עם זאת, רמת התמחור שלו שגבוהה ממכשירים דומים כמו גלקסי A53 ויותר מכפולה ממכשירים כמו שיאומי נוט 11, אך לא מספקת ביצועים טובים פי שניים מהם, הופכת אותו למכשיר טוב לרמתו אך לא משתלם במיוחד. עם הורדה מסוימת של המחיר ייתכן ש- OPPO יצליחו להתחבב על הצרכן הישראלי הבררן ולתפוס נתח משמעותי יותר בשוק הצמא למתחרים חדשים ומוצלחים ברמת מחירים סבירה.

מחיר: 2,199 שקלים עם אחריות לשנה של היבואנית הרשמית.