חברת אבטחת המידע הגלובלית Varonis, שיותר מ-2,000 עובדיה מפוזרים ברחבי העולם, החליטה לרכוש לכולם משקפי VR מסוג Oculus Quest 2, ולערוך להם מפגשים במטאוורס. כל עובדי החברה עברו הדרכות לשימוש במשקפיים, והחברה חנכה אותם באירוע פתיחת השנה שנערך החודש.

"אנחנו חברה גלובלית, מרכז הפיתוח שלנו בישראל ויש פה כ-600 איש, המטה שלנו בניו יורק, ויש לנו גם משרדים בערים אחרות בארה"ב, בפריז ובלונדון. מדי שנה כל העובדים היו נפגשים באורלנדו ל-3 ימים של כיף ולימודים, עם המון מגע חברתי", מספרת דנה שחר, Chief Human Resources Officer בחברה. "בשנתיים האחרונות בגלל הקורונה אי אפשר לעשות את זה, אז החלטנו ללכת על העולם הווירטואלי במקום".

כל עובד קיבל לביתו את משקפי האוקולוס, והיה צריך להכין לעצמו אווטאר, דמות וירטואלית, לפני הכנס. "ביומיים שנערך הכנס אנשים הגיעו לאולם וירטואלי, ועברו בו הרצאות שונות, בין 15-30 דקות כל אחת. בין לבין, כל עובד יכול היה לדבר עם הקולגות שלו, לשתות איתם קפה. אנשים מישראל פגשו אנשים מניו יורק, הרגשנו שאנחנו נמצאים בדיסני", מספרת שחר.

מפגש במטאוורס, ורוניס (צילום: Varonis)
מפגש במטאוורס, ורוניס | צילום: Varonis

בנוסף, החברה יצרה עולם שמדמה את המשרדים הגלובליים שלה. "העובדים יכלו להסתובב בין המשרדים שלנו, עם הפיצ'רים שמאפיינים כל משרד. לקחנו חברה מיוחד שזאת ההתמחות שלה, שלחנו לה תמונות של כל המשרדים והם בנו אותם לפי זה", אומרת שחר. "בניו יורק אפשר למשל לראות מחדר הישיבות את הנוף של כל הבניינים שמסביבנו".

- איך הגיבו העובדים?

"עשינו המון הדרכות לפני, כל יום סשן הדרכה, כדי שידעו לתפעל את המשקפים ולהרגיש איתם נוח. אנשים מאוד התלהבו, היו בעננים. אנחנו חברה טכנולוגית, אז לאנשים יש אוריינטציה טכנולוגית".

גם היא עצמה לא התנסתה קודם לכן בעולם המציאות המדומה. "הפעם הראשונה הייתה בשביל סרטון ההדרכה. זה פשוט מדהים, אתה מרגיש שעומד לידך הבן אדם השני, ואתם מנהלים שיח. הטכנולוגיה הזאת מדהימה והיא הולכת להיות העתיד", היא אומרת.

- אגב, למה לאנשים במטאוורס אין רגליים?

"זה תלוי כמה אנשים מצטרפים. מעל כמות מסוימת, כדי לשמר את האיכות של העולם הווירטואלי, אז לאוואטרים אין רגליים. כשהיו פחות אנשים מחוברים, האווטארים היו בעלי גוף מלא".

דנה שחר, CHRO ורוניס (צילום: באדיבות ורוניס)
דנה שחר, CHRO ורוניס | צילום: באדיבות ורוניס

בוורוניס מתכוונים להשאיר את העולם שבנו פתוח, כך שעובדיהם יוכלו להמשיך "להסתובב" במשרדים הווירטואליים וגם לקיים שם פגישות וישיבות. כרגע הוא עוד לא פתוח ללקוחות של החברה. "זה ייקח כמה שנים, אבל הפוטנציאל של המטאוורס אדיר, איך שהוא מאפשר לאנשים לשבת אחד עם השני מאזורים שונים בעולם בלי לעלות על מטוס", אומרת שחר.