נתונים מפתיעים: דוח חברת אבטחת העסקאות הבין-לאומית Forter חושף את רשימת הטלפונים החכמים המבוקשים ביותר בעסקאות הונאה ברשת. באופן מפתיע הגנבים דווקא לא מעדיפים את הסמארטפונים החדשים ביותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

חברת פורטר, שהוקמה בידי ישראלים, מעבדת מדי שנה עסקאות בשווי של 200 מיליארד דולרים ברחבי העולם ומגנה מפני הונאות על כ-800 מיליון צרכנים. בחסות הקורונה, נראתה השנה עלייה משמעותית במסחר המקוון. החברה גדלה ו-30% מלקוחותיה הם לקוחות חדשים, נתון גבוה פי חמישה מזה שבשנה רגילה.

גם ניסיונות ההונאה התרבו וביניהם - גנבת טלפונים באינטרנט, בעסקאות שהן למעשה הונאה באמצעות גנבת זהות הלקוחות. הנתון המעניין הוא, שהגנבים לא מנסים לגנוב את הטלפונים החדשים ביותר, והיקרים יותר, בהתאם. בחברת פורטר מנתחים זאת ומסבירים כי ייתכן ומכירת טלפון מדור קודם היא קלה ומהירה יותר.

האקר, פריצה, טלפון, סייבר (צילום: 123RF, חדשות)
צילום: 123RF, חדשות

אלו הטלפונים שהגנבים ברשת העדיפו לקנות השנה, לפי הסדר:

iPhone 11

Galaxy S10+

iPhone 11 XR

Oneplus 8

Moto G8 Power

 

המחקר חושף גם זינוק של 55% בהונאות רב-ערוציות, והבולטת שבהן מנצלת עסקאות "קנה ברשת - אסוף בחנות". בעסקאות מסוג זה, הגנבים קונים למעשה ברשת תוך שימוש בזהות גנובה ואוספים את המוצר שהוזמן בחנות בה דרישות ההזדהות בדרך כלל מינימליות, למשל בחנות נוחות.

הצצה ראשונה גלקסי S10+ (צילום: שאולי שמאי)
גלקסי S10+ | צילום: שאולי שמאי

עוד מצביע הדוח על עלייה של 33% בשימוש בבוטים לצרכי הונאות ועל עלייה של 66% בהונאות חוזרות, למשל עבריינים שמרמים פעם אחר פעם קמעונאי מסוים.

"תקנות הריחוק החברתי דחפו יותר ויותר חברות להציע שירותים מרחוק, וביניהן כאלו שלא עשו זאת מעולם", אומר ניר מעיין, אנליסט בחברת Forter. "השינוי הזה בהתנהגות הוביל לעלייה בהונאות העושות שימוש בהנדסה חברתית, כלומר פנייה למשתמשי הקצה בממשקים תמימים למראה, במטרה להשיג בזדון את המידע האישי ואמצעי התשלום שלהם. היזהרו מקישורים ומדפים המבקשים להזין סיסמאות או פרטי תשלום כאשר אינכם בטוחים לחלוטין במקורם".