קניה ווסט הכריז שהוא רוצה ליצור "גרסה נוצרית של טיקטוק", והעיד שהוא "הוטרד" מהתוכן הקיים באפליקציה. מוקדם יותר השבוע (שני) הוא הכריז טוויטר כי ברצונו לשתף פעולה עם החברה, וליצור גרסה אלטרנטיבית שתעמוד בכפיפה אחת עם ערכי הנצרות בהם הוא מאמין.

המוזיקאי, אושיית האופנה וגיבור התרבות בן ה-43 – שהצטרף למירוץ הנוכחי לבית הלבן אחרי שפתקי הקלפיות נקבעו בשש מדינות לפחות – כבש בחודש האחרון את הכותרות בעקבות משבר נפשי קשה, שבמהלכו עלו על הפרק גם גירושים מאישתו, קים קרדשיאן-ווסט. יחד עם זאת, נראה שהוא שוקל להרחיב את פעילותו גם לתחום התוכנה; בשעה שגלש בטיקטוק עם ביתו נורת' בת השבע, עלה לו חיזיון חדש: ג'יזס טוק.

"אהבתי את הטכנולוגיה לגמרי, אבל הוטרדתי מהתוכן שבאפליקציה", כתב בטוויטר. "אנחנו מתפללים שנוכל לשתף פעולה עם טיקטוק כדי ליצור גרסה מנוטרת ונוצרית שתהיה בטוחה עבור ילדים צעירים ועבור העולם. בשמו של ישו, אמן", כתב. ואם זה לא מספיק, לאחרונה הוא הכריז שהוא מחפש אחר "סמנכ"ל כספים נוצרי", אך לא ברור האם הוא מייעד אותו לקמפיין הנשיאות, למותג "ייזי" או דווקא לעסקיו בתחום המוזיקה.

ייתכן שגם ווסט עוקב באדיקות אחר משבר טיקטוק שממשיך להסתעף ולהתפתח. לפני כשלושה שבועות הכריז נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי הוא מתכוון לחסום את האפליקציה לשימוש במדינה בטענה "שהיא פוגעת בביטחונה הלאומי" ומעבירה לבייג'ינג מידע על משתמשיה. יחד עם זאת, הוא איפשר ליצרנית האפליקציה, בייטדאנס הסינית, להעביר את השרביט לחברה אמריקאית. תחילה הוא הקציב 45 יום (או עד אמצע ספטמבר) להפסקת הקשרים הפיננסיים האמריקאים עם בייטדאנס, והשבוע הוא הפעיל מנוף לחץ נוסף, כשחתם על צו מנהלי שבמסגרתו טיקטוק תיחסם תוך 90 יום – אם תעבור לידיים אמריקניות.

החברה הראשונה שקיימה מגעים גלויים לרכישתה של טיקטוק בארה"ב, ניו זילנד, קנדה ואוסטרליה הייתה מיקרוסופט, שגם ניסתה לרכך את ליבו של טראמפ; מאוחר יותר הצטרפה טוויטר למשחק; וכעת נמצאת גם ענקית התוכנה אורקל, חברת התוכנה השלישית בגודלה בעולם. לפי הדיווחים בתקשורת העולמית, אורקל שיתפה פעולה עם משקיעים שמחזיקים בנתחים בחברה הסינית.