היה המועמד של רה"מ לרמטכ"ל? יאיר גולן (צילום: פלאש 90, גפן רזניק, חדשות)
יאיר גולן | צילום: פלאש 90, גפן רזניק, חדשות

פחות מיממה לאחר שנשא את נאום התוכחה בטקס הממלכתי לציון יום השואה, זכו דבריו של סגן הרמטכ"ל יאיר גולן לקולות תמיכה אך גם לקריאות גנאי. הפרשנות בנוגע למה שאמר הקצין הבכיר הגיע לפתחם של הפוליטיקאים, שמתווכחים ביניהם האם דברי גולן אמיצים או פוגעניים ומסוכנים לתדמית ישראל וביטחונה. פרשני חדשות 2 חושפים את דעתם ועושים סדר בסערה התורנית.

לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

עמית סגל: סגן הרמטכ"ל מבקש לטעון בעצם שפשוט לא הובן נכון. זו הבהרה שמתאימה לכתב בעיתון, לא לקצין בכיר. "אם יש משהו שמפחיד אותי בזיכרון השואה הוא זיהוי תהליכים שהתרחשו באירופה ובגרמניה אז, לפני 70 ו-80 שנה (זאת אומרת גם בזמן השואה עצמה!) ומציאת עדות להם כאן בקרבנו ב-2016".

לאיזה תהליכים התכוון גולן לשיטתו? הריבית המוניטרית של הבנק השוויצרי בשנות הארבעים? אולי מדיניות התחבורה ברייך השלישי? למה להיתמם? האלוף גולן התכוון בדיוק למה שהתכוון אליו. ה"הבהרה" המבוהלת לא מוסיפה לצה"ל כבוד.

עמית סגל (צילום: החדשות)
עמית סגל | צילום: החדשות

מי שרץ מאפס לאושוויץ בעשר שניות ועוד בליל יום השואה במדינת היהודים מעיד שחוש המידה שלו פגום. זה אומר דברים מדאיגים מאוד על שיקול דעתו כקצין בכיר. במקרה הטוב, יש כאן הרבה טעם רע. קראו את הטור המלא של עמית סגל

רוני דניאל: סגן הרמטכ"ל יאיר גולן אמר דברים קשים. הוא אמר דברים שלא נוח לנו לשמוע. אבל יאיר גולן, בהיכרות אישית, הוא אדם אמיץ וישר. הוא אמר דברים מאוד נכונים. העניין הוא שיאיר גולן קרא לכולנן קריאת השכמה הכרחית. לא כי אנחנו כבר שם, אלא כי התהליכים שעוברים עלינו נוגעים בתהליכים שקרו אי שם באירופה לפני 70 ו-80 שנה. קראו את הטור המלא של רוני דניאל

רוני דניאל (צילום: החדשות)
רוני דניאל | צילום: החדשות

לא נוח לקרוא את זה, אני יודע, אבל חובה להגיד את זה. תסתכלו מה קורה לנו בשנים האחרונות - כאן בארץ ישראל. כשחברת כנסת עומדת מול קהל מתלהם וקוראת למהגרי העבודה סרטן ומביאי מחלות. זה לא מזכיר לכם משהו? כאשר אחד ששמו "הצל" הופך להיות מוביל דעה? כשקהל שלם באיצטדיון קורא בגאווה "אנחנו הגזענים של המדינה" זה לא מצדיק אמירות כמו של יאיר גולן?

ערד ניר: לא את חיילי צה"ל ביקר סגן הרמטכ"ל! לא אליהם כיוון את דבריו אלא אל הפוליטיקאים שמתערבים בעבודתו של הצבא. אלה שמפריעים לתחקיר נטול משוא פנים במקרה שחייל יורה בקור רוח בראשו של פלסטיני ששרוע על הקרקע לאחר שניסה לדקור חייל אחר, נורה ונוטרל אך נותר בחיים. קראו את הטור המלא של ערד ניר.

ערד ניר (צילום: החדשות)
ערד ניר | צילום: החדשות

את חברי הקבינט, שבשעת מלחמה מועלים בתפקידם וזועקים בראש חוצות שהצבא לא עושה את עבודתו כראוי. את אלה שלא מוכנים שנשותיהם תלדנה באותו חדר עם נשים אחרות רק מישום שהן ערביות. את אלה שמגדירים עם אחר שחי בקרבנו ואנחנו בקרבו "רסיס בישבן". את מי שמנצח בבחירות בגלל קמפיין הפחדה גזעני (ובדיעבד גם שקרי) שאיים כי הערבים נעים בהמוניהם לקלפיות. הם כבר לא חיילים. הם קובעי מדיניות.

עודד בן עמי: האם ביטויי שנאה לזרים שבתוכנו לא נשמעים במקומותינו? האם צעקות גזעניות באצטדיוני הכדורגל הם לא התבהמות מבשרת רע? האם קריאות שנאה בנוסח "מוות לערבים" ו-"שמאלני טוב הוא שמאלני מת" לא מזכירות ימים אחרים ומקומות אחרים? קראו את הטור המלא של עודד בן-עמי

עודד בן-עמי (צילום: חדשות 2)
עודד בן עמי | צילום: חדשות 2

האלוף יאיר גולן הוא איש אמיץ וישר. הוא מיטיב לומר את אשר על לבו, ובמידה רבה הוא מבטא בקול את מה שרבים וטובים חשים בלב פנימה. טוב שיש בתוכנו מי שמוכנים לעמוד בשער ולהעמיד מראה מול עצמנו - כי האמת, גם כשהיא לא נעימה, היא אמת.