שנה אחרי מבצע "צוק איתן", בעולם עדיין מתייחסים לאירועים כאל ה"מלחמה בעזה". ברחבי העולם מתקשים להבין ולקבל את מימדי ההרס וההרג שישראל גרמה בעזה. עוד יותר מכך מתקשים בעולם להבין את העובדה שההרס העצום עדיין נותר ולא עוסקים בשיקומו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חייבים לציין שבתחילת המערכה העיתונות ודעת הקהל העולמית הייתה לצדה של ישראל: גם בתל אביב וגם בירושלים היו עיתונאים שלפתע חשו על בשרם את האיום הרקטי.

"תושבי הפריפריה חשופים" (צילום: רויטרס)
גם הכתבים חשו את איום הרקטות | צילום: רויטרס

אבל בחלוף הימים, כשכיפת ברזל נכנסה לפעולה, הפך הצד הישראל לחסין ועמיד ואילו הפגיעות בצד השני בעזה היו בלתי מוסברות, בלתי פרופורציונליות ובלתי מידתיות בעיניהם.

קשה להסביר לעולם, לאירופה ולנשיא ארצות הברית את ההרג הרב – הרבה מאוד אזרחים נפגעו, מאות ילדים נהרגו ונפצעו בימי המערכה הזו. לדעת אנשי המקצוע בישראל המתקפות האלה מוצדקות חוקית, אבל הן נתפסות בעולם כבלתי מידתיות ומוגזמות – וכך גם ההרג וההרס הרב.

ערד ניר
ערד ניר | צילום:

גם כיום, שנה לאחר המבצע, בעולם מתקשים להבין את עוצמת הפגיעה של ישראל בעזה, ועוד יותר מכך את העובדה שישראל לא פועלת לשיקום הרצועה.

שנה לצוק איתן - כתבי חדשות 2 ודמויות מרכזיות נוספות בפרויקט מצולם על המערכה הצבאית ברצועת עזה. בהמשך השבוע יפורסם טור של חיים ילין.

הטור של רוני דניאל: דבר לא השתנה

הטור של אהוד יערי: חמאס רוצה הפוגה