כלל לא קיבל פנייה לנאום. ריבלין (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
נושא את נס הליברליות | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

נשיא המדינה רובי ריבלין התבטא בחריפות נגד חוק ההשעיה של נתניהו: אני לא רואה את זה בצעד פרסונאלי, אלא יותר עקרוני. רובי ריבלין הנשיא הוא אחרון הליברלים הלאומיים. היו לפניו מנחם בגין האבא, בגין הבן, דן מרידור, ורבים וטובים במחנה הימין. הלאומיים הליברלים נעלמו, נותרנו עם לאומים לאומניים, או לאומיים דתיים, ורובי ריבלין עדיין מחזיק את הנס הזה ונושא אותו אל על.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

כאשר הנשיא רובי ריבלין יוצא נגד החוק הזה, הוא יוצא למעשה נגד בורות, או התעלמות ממושכלות ראשונים, ממושגי יסוד, מונחי יסוד של דמוקרטיה, ושל אזרחות. אני לא חושב שיש פה נסיון למצב את עצמו מחוץ למחנה הימין. רובי ריבלין יצא גם נגד ההתנהגות של חברי הכנסת של בל"ד, מפלגה עם פילוסופיה מקוממת ועם מעשים והתנהגות מקוממים עוד יותר. והוא אכן מקדיש לזה פרק בדבריו.

אבל החוק המוצע הוא חוק שאין לו מקום בכלל בפרלמנט של מדינה דמוקרטית: הרי אתה הופך כאן את הכנסת לפרקליטות ובית משפט גם יחד ופוליטיקאים אמורים להדיח פוליטיקאים, אתה מקבל כאן ממש עשיית פלסטר מכנסת ישראל, ומהפרלמנט.

אמנון אברמוביץ' (צילום: חדשות 2)
אמנון אברמוביץ' | צילום: חדשות 2

לחוק הזה אין סיכוי וקצה סיכוי לעבור, משום שאם אתה מעיף היום חברי כנסת של בל"ד מהכנסת, מחר תעיף את ליצמן ואת גפני ואחר כך את זהבה גלאון ואולי בסוף גם את בנימין נתניהו כשחבריו ירצו כבר סוף סוף להיפרד ממנו הם יארגנו תשעים חברי כנסת כדיי להראות לו את הדרך החוצה.

יש היום בחוק מספיק כלים להתמודדות עם המעשה של בל"ד: אפשר להכריז עליהם כהתאגדות בלתי חוקית, אפשר להוריד לחבריה את החסינות ולהפעיל את חוק העונשין. יש סעיף על הסתה וסעיף על המרדה, כך שהחוק הזה הוא חוק מיותר.