שי ניצן, ארכיון (צילום: Olivier Fitoussi /FLASH90)
פרקליט המדינה הבא | צילום: Olivier Fitoussi /FLASH90

ועדת האיתור המיוחדת המליצה למנות את עו"ד שי ניצן, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, לתפקיד פרקליט המדינה הבא. המינוי הצפוי, שטעון עוד את אישורה של שרת המשפטים לבני, ייכנס לתוקפו בתחילת החודש - אז ייאלץ ניצן להתמודד עם שורה ארוכה של יעדים והחלטות דרמטיות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גורמים משפטיים רבים חשבו והעריכו לאורך כל הדרך שניצן, המועמד המועדף על היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, יזכה בתפקיד הנכסף. לשלב הגמר הגיעו ארבעה, בהם שני שופטי בית משפט מחוזי ובכיר נוסף בפרקליטות, עו"ד יהושע לנדברגר. הוועדה שהתכנסה בחרה ברוב דעות את ניצן, זאת למרות שאחד מחבריה, פרופ' אריאל בנדור, חשב שמי שמתאים יותר לתפקיד הוא דווקא עו"ד לנדברגר.

תפקידו האחרון והנוכחי של ניצן הוא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. בתחילת דרכו התמחה אצל פרופ' אהרן ברק שעה שזה היה המשנה לנשיא בית המשפט העליון. בשנים האחרונות הוא עשה שורה ארוכה של תפקידים בכירים בפרקליטות, כשבזכור ביותר הוא הגן על ההחלטה לחתום על הסדר טיעון עם הנשיא לשעבר משה קצב.

גיא פלג (צילום: חדשות)
גיא פלג | צילום: חדשות

אפשר לראות במינוי של ניצן תעודת כבוד למערכת המשפט בכך שהמערכת הפוליטית הייתה מעדיפה לעצמה פרקליט מדינה אחר. במובן הזה היועץ המשפטי לממשלה עמד כחומה בצורה מול הדרישות של הממשלה להביא שני מועמדים ולא מועמד אחד בלבד כפי שלבסוף קרה.

מדובר בהצלחה גדולה עבור וינשטיין, שהביא בעמידתו האיתנה להחלטה מנותקת מלחצים פוליטיים - שבה נבחר עורך דין מוכר, מוערך ומבכירי הפרקליטות.