אתמול הבנתי למה יש מימונה. זה בשביל שיהיה לילדים מתי לעשות את כל השיעורים לחופש פסח שהם לא עשו. הם לא עשו כי רבאק, חופש, מה שיעורים עכשיו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הגדול למשל קיבל 150 תרגילים בטריגו ובחשבון דיפרנציאלי פלוס השלמות היסטוריה, האמצעית קיבלה כל מיני עניינים בתנ"ך ועבודות שצריך לעשות עם חברות ולא איתנו למרבה המזל. הקטן היה אמור להשלים את אלבום ההתבגרות שעושים בכיתה ו', וכלום כלום כלום מזה לא קרה במהלך החופשה, כלומר עד שלשום, עם השלמות נחוצות אתמול, שמן הסתם הסתיימו בלילה. והמורים מתבקשים לראות בטור הזה בבחינת פתק מאבא: אני כבר יודע שהם יאחרו הבוקר.

ומה היינו עושים בלי האסרו-חג הזה, המימונה, יום הבונוס של אלת שיעורי הבית. מתי הילדים היו מכינים את השיעורים. כאילו מה, בחופש?! עכשיו נשאל, למה בכלל הם קיבלו כל כך הרבה שיעורים. התשובה היא בדיוק כמו לשאלה הראשונה: כי אם לא עכשיו, אז מתי; כאילו מה, בזמן הלימודים? אוי מצחיקים שכמוכם.

לימודי ליבה - לא הבעיה עם החרדים (צילום: חדשות 2)
אילן לוקאץ' | צילום: חדשות 2

פחות מתשעה חודשי לימוד יש פה בקושי בשנה, מהם נוריד שני-שליש אפקטיבי על הפרעות בכיתה, נוריד עוד יומיים של טיול שנתי, נוריד חצי כיתה ו' שהולך על דיבורים על התבגרות, נוריד את החצי השני של כיתה ו' שהולך על ההתרגשות לקראת בחירת התיכון הנכון והכנות לטקס הסיום, נוריד את חופש שבועות שמתרחב השנה לכל הצדדים עם גשרים נוחים לסופי השבוע, וכמובן נוריד מזה יום השבתת לימודים לצורך מרתון תל אביב, יום שיוחזר בפסח, כאילו פחחח לא באמת האמנתם שהתכוונו לזה, נכון? וכשנגיד שהוא לא באמת יוחזר, אז מה תעשו לנו עכשיו, תרוצו את המרתון ברוורס?

נו, אתם שואלים, אז אם ככה, מתי הם ילמדו משהו. הרי לא נשאר זמן וצריך איכשהו להספיק איזה מינימום. התשובה היא כמובן, בחופשים. כלומר המורה בחופש, וההורים בבקרת נזקים: גמרת טריגו? עשיתי 40. מה 40?! לא היו 150? אבא, זה לא חובה.

אז בשביל זה יש מימונה, אתם מבינים. השלמות בהיסטוריה? במימונה. עבודה בתנ"ך? תרווחו ותסעדו. זה, רבותי, זה הום-סקולינג דה-פאקטו. אבל יש אור בקצה המנהרה: היום, נוער העתיד, היום כבר תוכלו לנוח מכל זה בבית הספר.