אין תמונה
סיפור בולגרי. ניחוחות מוחשיים של המאכלים

סבתא שלי הייתה מכינה את מרק הלוקשלך (מרק עוף עם אטריות) הכי טוב בעולם. כשאמא שלי ניסתה להכין גם כן, היינו מעקמים את הפרצוף ואומרים לה - זה לא כמו של סבתא.

היא הייתה נשבעת שעשתה בדיוק את אותו מרק, פעם אפילו הביאה את הסירים של סבתא אלינו הביתה במחשבה שאולי הטעם בסירים, אבל אנחנו המשכנו להגיד - זה לא כמו של סבתא.

רק כשסבתא שלנו האהובה הלכה לעולמה ואמא שלנו הפכה לסבתא בעצמה, קיבל המרק את הארומה הנכונה. מרק של סבתא.

פרופ' ענת סרוב-אחריון וד"ר אורית חמיאל הן רופאות מובילות בתחומן. אבל קודם כל הן הנכדות של סבתא ויקטוריה. סבתא ויקטוריה שכבר מלאו לה 102 שנים עדיין אופה בתנור בן 50, מבשלת על כיריים עם שתי להבות ומוציאה מתחת ידיה תבשילים ומאפים בולגריים שרק הקריאה עליהם גורמת לבלוטות הטעם לעבוד בקצב מטורף.

לכבוד יום הולדתה ה-100 של גרממה ויקטוריה ליקטו הנכדות את המתכונים של המאכלים שעליהם גדלו. כשספר המתכונים זכה להצלחה משפחתית הן הרחיבו, שיפרו והתמקצעו והוציאו לאור ספר הלל למטבח היהודי-בולגרי ולעדה כולה.

ניחוחות מוחשיים של המאכלים

ומה יש לנו כאן? אַלמוֹדרוֹטי - פשטידת חצילים וגבינה, קְיוֹפּוֹלו - שהוא סלט החצילים שאלון, האחיין שלי, אוהב במיוחד, בּניצוֹת עם מילויים שונים, קציצות וממולאים ותבשילי כבש ומֵקיצי שהן בצקיות מטוגנות וריבות ולפתנים ועוד ועוד ועוד וכל דף שהופכים מציג עוד מתכון ותמונה מפתים...

ויש בספר הזה קסם מיוחד. כשמדפדפים בו עולים ניחוחות מוחשיים של המאכלים. אני לא יודעת האם זה בזכות השמות הציוריים, המתכונים הנוחים או התמונות הנפלאות. או אולי בגלל שכל מתכון עטוף באהבה - של מי שהכין את המנה ושל מי שטעם אותה ואהבה נפלאה של נכדות לסבתא שלהן.

אז הנה, לכבוד חג השבועות - ספר שיש בו המון מתכונים המבוססים על חלב וגבינות. לכל מי שטעם פעם מאוצרות המטבח הבולגרי ולכל מי שרוצה להכין אוכל של אהבה. ונכון שאי אפשר לשבוע מתמונות, אבל אפשר לפתח אחלה תיאבון!

הערות ותגובות ניתן לשלוח ל- sigalr@news2.co.il