אמנון אברמוביץ' (צילום: חדשות 2)
הימרו על תיק בעייתי. אמנון אברמוביץ' | צילום: חדשות 2

בפרקליטות המדינה בחרו להמר על תיק בעייתי כשהחליטו להגיש כתב אישום נגד שר החוץ לשעבר וחבר הכנסת בהווהאביגדור ליברמן. אנשי הפרקליטות כבר מורגלים לתסריט הזה, שבו הם מאשימים אנשי ציבור בעבירות של הפרת אמונים, אך נכשלים כשהעניין מגיע להכרעת הדין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

יעקב נאמן, רפאל איתן, אביגדור קהלני, מאיר שטרית, אלי הורוביץ ויעקב גנות הם רק רשימה חלקית מהרקורד המפוקפק של הפרקליטות. נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרון ברק, קבע כי עבירת הפרת האמונים "מכרסמת בעבותות הקושרות אותנו כבני חברה אחת, מפרה את האמון של פרט בפרט, ושל הפרט בשלטון", אך בכל פעם שמנסים להוציא אותה מהתחום האתי לתחום הפלילי - נכשלים.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, טעה כשלקח את הנשק החמקמק הזה וגילה שוב שמדובר בחרב פיפיות, למרות שמי שיש לו סבלנות לקרוא את פסק הדין, יגלה בכל זאת שיש ביקורת לא פשוטה על ליברמן.

"לא הוכח שליברמן פעל בניגוד לחוק"

היום קבעו שופטי בית משפט השלום בירושלים פה אחד כי ליברמן לא ביצע עבירה פלילית כשפעל למנות את זאב בן אריה לשגריר בלטביה, לאחר שהאחרון מסר לו מידע אודות חיקור דין המתנהל נגדו בזמן כהונתו כשר החוץ.

ליברמן, היום
"לא עבר על החוק", ליברמן בביהמ"ש | צילום:

"לא הוכח שהנאשם קיבל את המידע בתוקף תפקידו ולא היה במינוי משום קידום לבן אריה", כתבו השופטים בהכרעת הדין. "אין ניגוד עניינים כה חמור כפי שטענה הפרקליטות, בין אריה היה ראוי לתפקיד. המינוי תאם את יכולותיו". יחד עם זאת, קבעו השופטים כי ליברמן "פעל באופן בלתי ראוי באופן שהביא את הדברים לועדת השרים - אך הדבר לא חצה את הסף הפלילי".