"תשובה לממשלת הטרור". נציגי פת"ח וחמאס (צילום: רויטרס)
ההכרזה על הפיוס | צילום: רויטרס

מאז 2005 ראינו כמה וכמה הסכמים היסטוריים בין הפתח לחמאס שנגמרו בסופו של דבר בזה שהפיצול נמשך. עם זאת, היום (ד') הכריזו הפלסטינים בעזה: "הפיצול מגיע לקיצו - תם הפרק הזה בחיי העם הפלסטיני".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ממשלה פלסטינית תוקם תוך חמישה שבועות, כשאין הסכמה מי יעמוד בראשה, כיוון שחמאס לא רוצה שאבו מאזן יהיה גם ראש הממשלה. לפחות שישה חודשים לאחר שתורכב הממשלה הזאת, צריכות להתקיים בחירות לנשיאות של הרשות הפלסטינית ולמועצה המחוקקת.

במקביל, אמורים חמאס והג'יהאד האיסלאמי להיכנס לתוך ארגון השחרור הפלסטיני אש"ף תוך חמישה שבועות, בכדי להקים מסגרת זמנית לניהול המוסד. ועדיין - ישנן שאלות רבות שהצדדים לא פתרו ביניהם, כי הם החליטו מראש שלא לדון בכל הנושאים, קל וחומר בנושאים שקשה להם לפתור.

אהוד יערי (צילום: חדשות 2)
אהוד יערי | צילום: חדשות 2

עד כמה הפיצול ישפיע על המשא ומתן המדיני בין ישראל לפלסטינים? ראינו את המחלוקת סביב הסוגייה כבר היום, במסיבת העיתונאים שנערכה בעזה לרגל הפיוס. ראש המשלחת של הפתח בעזה אמר היום: "אנחנו רוצים מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה ירושלים, אבל המשא ומתן תקוע בגלל נתניהו".

מיד אחר כך לקח את המיקרופון איסמעיל הניה, ראש ממשלת חמאס בעזה, ואמר: "אנחנו נגד המשא ומתן הזה מלכתחילה. אנחנו רוצים לעבד יחד עם הפתח אסטרטגיה פלסטינית חדשה, לא כזו שמתבססת על משא ומתן".

וזו רק ההתחלה של ערימות הבעיות שעוד ילכו ויופיעו בדרך. אז אמנם יש עכשיו התפתחות, אבל מוקדם "לברך על המוגמר".