טורי הפרשנות של חדשות 2 | mako חדשות

פרשנויות ודעות

חדשות
חדשות

האם אובמה מצדיק את פרס הנובל שקיבל?

בשבוע הבא אובמה יארח בוושינגטון וועידה גלובלית בנושא הגרעין. יגיעו לשם יותר מ-40 ראשי מדינות שאמורים למצוא דרך חדשה להשאיר את הנשק הגרעיני מחוץ לידיים של המנהיגים המסוכנים. שוב - אירן וצפון קוריאה יעלו על סדר היום

ג'ונתן מן CNN | חדשות 2 | פורסם 10/04/10 15:43

ג'ונתן מן - איש פוליטי (צילום: חדשות 2)
ג'ונתן מן, פרשן בכיר CNN
צילום׃  חדשות 2
לפני שנה נשיא ארצות הברית ברק אובמה התחייב לעבוד למען הפחתת הנשק הגרעיני. כעבור זמן קצר הוא קיבל את פרס הנובל לשלום. השבוע - העולם סוף סוף רואה את הסיבה.

נשיא ארצות הברית פגש את עמיתו הרוסי בפראג בסוף השבוע כדי לחתום על הסכם הפחתת הנשק הגרעיני. ההסכם יצמצם את מספר הטילים החמושים בראש נפץ גרעיני בשליש, כלומר כל צד יפרק 1,550 טילים.

המסמך הזה חשוב, אבל הוא ירושה ממרוץ חימוש שאחרי הכול נגמר מזמן. האיש שיושב בקרמלין כבר לא מדאיג את וושינגטון, האיום האמיתי מגיע מצפון קוריאה, מאירן ומהמנהרות בגבול אפגניסטן - פקיסטן.

ארה"ב תניח לצפון קוריאה ולאירן?

אובמה מתקדם בצעדים מרשימים כשהאיומים האלה מטרידים את מנוחתו. הממשל בוושינגטון פרסם הצהרת מדיניות חדשה שידועה כהערכת המצב הגרעיני, ההצהרה עוצרת פיתוח של נשק חדש ומגבילה את השימוש שארצות הברית יכולה לעשות בנשק הגרעיני שלה.

ברק אובמה (צילום: AP)
אובמה בפראג
צילום׃  AP
אובמה המשיך ואמר שוושינגטון לא תשתמש בנשק גרעיני נגד שום אומה שמצייתת להסכמים נגד הפצת נשק גרעיני. בתרגום פשוט - אם אירן וצפון קוריאה יכבדו את ההסכמים, אובמה אומר שהן לא צריכות לפחד מהנשק הגרעיני האמריקני.

בשבוע הבא אובמה יארח בוושינגטון ועידה גלובלית בנושא הגרעין. יגיעו לשם יותר מ-40 ראשי מדינות, שאמורים למצוא דרך חדשה להשאיר את הנשק הגרעיני מחוץ לידיים של המנהיגים המסוכנים.

הסכם עם חורים גדולים

הטרוריסטים והסוחרים חמושים. שוב - אירן וצפון קוריאה יעלו על סדר היום. בחודש הבא האו"ם יארח ועידה גלובלית כדי לגבש הסכם חדש לבלימת הפצת נשק גרעיני וליצור מסגרת אחידה לשימוש בטכנולוגיה גרעינית. ההסכם מתעדכן בכל חמש שנים, אבל עדיין יש בו חורים גדולים מאוד, שבהתאם לנקודת המבט מרשים למעצמות הגרעיניות לשמור על הנשק שלהן ולעיתים אף מעודד מדינות להשיג נשק חדש.

אלו הנחיות מסובכות שכנראה לא מתחשבות דווקא במדינות עם כלכלה חלשה או אבטלה גואה. אם אתם לא בטוחים שלאובמה באמת מגיע הפרס הכי יוקרתי על קידום השלום העולמי, זה הזמן לבחון את הנושא - מקרוב.

תגיות: ג'ונתן מן   CNN   אובמה   נובל   הסכם   גרעין   צמצום   נשק   גלובלי   ועידה  

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן