מלחמה זה דבר נורא. אזרחים נהרגים במלחמה. ישראל עושה ככל יכולתה להימנע מפגיעה באזרחים במלחמה שנכפתה עליה. חמאס עושה הכול כדי לפגוע באזרחים ישראלים תוך ביצוע פשעי מלחמה, מתעלם מהאזרחים בעזה ומשתמש בהם כמגינים אנושיים. גם זה פשע מלחמה. בשל כך זה אבסורד לייחס לישראל כוונות לבצע פשעי מלחמה, לא כל שכן את פשע הפשעים – רצח עם. זו בפשטות תמצית הטיעונים שהציגה ישראל אל מול הפנייה הדרום-אפריקנית, שתיארה את ישראל כמי שמחרחרת לבצע רצח עם בפלסטינים ולפיכך דרשה מבית המשפט להוציא צו שימנע ממנה לבצע את זממה.

הפגנה למען ישראל בהאג
הפגנה למען ישראל בהאג

הדיון היום (שישי) היה הרבה יותר פשוט לצפייה בעין ישראלית מהדיון הקודם, שבו הציגה דרום אפריקה את טענותיה. עם זאת רבים שואלים מדוע לא הראו המשיבים מטעם ישראל את סרטי הזוועה שתיעדו את פשעי חמאס ב-7 באוקטובר - פשעים מפלצתיים שכל בר דעת יבין מדוע בעקבותיהם לישראל לא הייתה ברירה אלא לצאת למלחמה נגד חמאס.

גרמניה: נצטרף כצד שלישי לדיון בהאג ונתמוך בישראל

בעולם המתוקן שהתכוונו לבנות אלה שניצחו את גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה אחרי השואה, פשע - מכוון ואכזרי ככל שיהיה - לא מצדיק פשע. מדינות העולם המתוקן הזה, שחתמו על האמנה למניעת רצח עם, הבינו שמלחמות לא ניתן למנוע. אבל ניסו לתחום את האכזריות האנושית בחוק. לנסח מה מותר במלחמה, מה אסור, מתי ואיך.

דרום אפריקה נגד ישראל בבית המשפט לצדק בהאג (צילום: רויטרס)
הדיון בתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל, אתמול | צילום: רויטרס

מכיוון שכך, בחרו נציגי ישראל להפריך את הטענה הבסיסית של דרום אפריקה שלפיה ישראל מתכוונת לבצע רצח עם. פשעי חמאס בשבעה באוקטובר נכחו היום בבית הדין הבין-לאומי לצדק, אבל גם פשעי חמאס בכל יום שעבר מאז. פשעי חמאס נגד 136 החטופים שהוא מחזיק תוך הפרה של כל חוק ונורמה הומניטרית, פשעי חמאס נגד תושבי עזה שהוא משתמש בהם כמגינים אנושיים וגוזל את הסיוע ההומניטרי שישראל מאפשרת להעביר להם - וזו רק רשימה חלקית. הטיעונים שהציגו לשופטים הבהירו עד כמה מופרכת הטענה שישראל היא שמבקשת לבצע רצח עם בעזה.

בצוות מטעם ישראל בלטו המשפטנים המוכשרים והמיומנים מהשירות הציבורי שהצמיחה מדינת ישראל ב-75 שנותיה. חלק ממערכת הייעוץ המשפטי המפוארת שנבנתה כאן. המערכת שהממשלה שלהגנתה התייצבו בבית הדין הבין-לאומי לצדק ביקשה להרוס.

המשלחת הישראלית להאג יחד עם משפחות החטופים (צילום: משרד החוץ)
המשלחת הישראלית להאג יחד עם משפחות החטופים | צילום: משרד החוץ

השופטים בבית הדין הבין-לאומי לצדק כפופים לעצרת הכללית של האו"ם ולמועצת הביטחון. מכיוון שכך יש לקוות שיפסקו לפי כללי הצדק. מכיוון שאיננו תמימים מותר להטיל ספק... עם זאת במדינות העולם המתוקן, ככל שנותרו כאלה, אין מי שלא השתכנע במופרכותה של התביעה הדרום אפריקנית -דווקא משום שמדינת ישראל הוצגה בפני בית הדין הבין-לאומי לצדק כדמוקרטיה מודרנית, שבה נבחרי העם פועלים במסגרת כללי משפט מוסכמים ולא עושים ככל העולה על רוחם מכוח החלטת הרוב.

ערד ניר (צילום: החדשות12)
ערד ניר | צילום: החדשות12