אחרי שבע שנים בפסגת העשייה הטלוויזיונית, אנשי "ארץ נהדרת" לוקחים סיכון לא פשוט ועוברים למסך הגדול, לסרט עלילתי. "זוהי סדום" מציג את החבורה המוכרת של ארץ נהדרת, אבל בלי פאנל, בלי חיקויים, ובלי הדמויות המוכרות.

בסרט הזה אלוהים הוא סוכן מכירות מתחיל שמכתת רגליו מאוהל לאוהל, להציע את הדבר הלוהט החדש: מונותיאיזם. הלקוח הראשון, אברהם אבינו, הוא די חשדן. כדי להוכיח את כוחו אלוהים מבטיח להשמיד את עיר החטאים סדום.

"הקולנוע הישראלי עשה קפיצה מדהימה בעשור האחרון, עם המון סרטים נורא חשובים ונורא טובים, אבל הקומדיות נשארו מאחור", מסביר מולי שגב, הכותב של ארץ נהדרת שהוא גם הבמאי והתסריטאי של "זוהי סדום". "כולנו גדלנו על מציצים, וגבעת חלפון והלהקה. והמון שנים לא עשו דבר כזה".

מי שרגילים לכתוב טקסטים תוך שלושה ימים עבדו שלוש שנים על הסרט הזה, בלי שיש להם שום ניסיון קולנועי. הם יכלו לקחת במאי מנוסה, אבל מולי שגב התעקש. זה סרט שמייצג ושייך לדור מסוים, לכן הוא בחר לעבוד עם אדם סנדרסון, בן 29, שגם עבורו זה סרט ראשון. בתור חונך הם נעזרו בבמאי הוותיק, אבי נשר, שהקפיד להישאר מאחור כיועץ בלבד.

חלק מהטירוף: מוטי קירשנבאום על גמל

אחרי שהמציאות של ישראל בשנות ה-2000, הפכה אבסורדית יותר מהמערכונים של ארץ נהדרת, החליטו יוצריה בסרט שלהם ללכת אחורה, למקום שבו הכול התחיל, ספר בראשית. סדום שלהם היא סוג של לאס וגאס מקראית, שמתכתבת עם ישראל 2010. ראש העיר הרשע, למשל, רוצה להקים פרויקט נדלן מושחת, סוג של הולילנד.

לפני תחילת העבודה צפו היוצרים בעשרות סרטים קומיים, אבל ההשפעה המרכזית הניכרת היא הסרט בריאן כוכב עליון, והפארודיה של מונטי פייטון על חיי ישו. הגיבור ב"זוהי סדום" הוא לוט הצדיק, שמזכיר לא מעט את בריאן. גם העיצוב, הרוח הכללית, והגברים שמגלמים נשים מושפעים ממנה.

גם הבחירה במוטי קירשנבאום, שמגלם את אברהם, היא לא מקרית. הוא התחיל את הסאטירה בארץ, וארץ נהדרת ממשיכה את הדבר הזה באיזשהו מקום. ומה קרה לו כשהוא עלה על הגמל? את זה תוכלו לראות בכתבה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק