מאחורי תמונות הפוליטיקאים שכולנו מכירים עומדים הצלמים שעומלים על כך שעות שלמות בסטודיו. כעת הם חושפים מה הם עושים כדי לשווק את המתמודדים בצורה הטובה ביותר, האם יש פוליטיקאי שלא היו מוכנים לצלם, והאם הם חושבים שהתמונה משפיעה על תוצאות הבחירות.

ראובן קופיצ'ינסקי, צלם הפורטרטים המוכר, כבר צילם את מרבית הפוליטיקאים בישראל, וכבר הפך למומחה בצילומי דיוקן עבור קמפיינים. "במהלך השנים הבנתי שדווקא במקום של חשיפה, כשהמצולם פגיע – שם בדרך כלל נוצר קסם", סיפר.

איך בוחרים את התמונה המנצחת? קופיצ'ינסקי הסביר: "אני מסתכל בצורה כזו שפיו וליבו שווים. הפה מייצג את התודעה והעיניים מייצגות את הרגש". הוא בוחן את העיניים והפה בנפרד וכשהוא מוצא שיש ביניהם התאמה – התמונה מרגישה אותנטית.

הפוליטיקאי שהיה לו הכי קשה לצלם, אומר קופיצ'ינסקי, זה בני בגין. "הוא גמר אותי, לא חשוב מה עשיתי - זה לא עבד", סיפר. "הוא לא היה מוכן להיפתח".

חלק מהצלמים אמרו כי יהיו מוכנים לצלם כל אחד, גם אם דעותיו הפוליטיות לא תואמות את שלהם. הצלם אייל נבו חושב אחרת, והסיבה לכך היא שלדעתו לתמונה של מתמודד יש השפעה על הבחירות. "גם אם זה בשוליים, גם אם זה כמה אלפי קולות. זה יכול לשנות מציאות", אמר נבו.

הפרסומאי גיל סמסונוב, שניהל קמפיינים של הליכוד, סיפר כי ההשפעה הגדולה נמצאת בתמונה עיתונאית שיכולה לקבע תדמית של מועמד. "יש משמעות ענקית לתמונה בעיניי", אמר.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום