משרד הבריאות הכריז על מבצע חיסונים נרחב נגד מחלת הפוליו. המבצע ייצא לדרך מחר ובמסגרתו יחוסנו מאות אלפי ילדים עד גיל 9 המתגוררים באזור הדרום. המשרד הזמין 300 אלף חיסונים נוספים למקרה שהמבצע יורחב לכל רחבי הארץ. את מסיבת העיתונאים העברנו בשידור ישיר בחדשות 2 באינטרנט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

את החיסון ניתן לקבל בטיפות החלב בדרום הארץ - רשימת היישובים המלאה מופיעה באתר משרד הבריאות, בפייסבוק ובמוקד קול הבריאות - *5400.

מבצע החיסונים נועד לעצור את התפשטות הנגיף שנמצא בחודשים האחרונים במערכות ביוב בכמה מוקדים בדרום, אם כי עד כה לא ידוע על אף אדם שנדבק. במשרד הבריאות הדגישו כי אין מקום לבהלה מאחר ו-98% מאזרחי ישראל מחוסנים מפני נגיף הפוליו.

בסוף השבוע אושרה במשרד הבריאות ההחלטה לפתוח במבצע החיסונים, שתוכנן בתחילה להקיף כ-200 אלף ילדים עד גיל 9 המתגוררים באזור הדרום, אך ייתכן ויורחב לאזורים נוספים. בכירי המשרד הציגו במסיבת העיתונאים את הממצאים שנאספו עד כה בנוגע להימצאות הנגיף בישראל.

החיסון נגד נגיף הפוליו ניתן בטיפות שבהן קיים הנגיף המוחלש, זאת כדי להגן על מבוגרים שאינם מחוסנים. ילדים שבמשפחתם יש בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, לא יקבלו את החיסון מחשש שהוא יגרום בעצמו להתפרצות המחלה.

בארגון הבריאות העולמי חוששים

בשבוע שעבר הגיעה לישראל משלחת של ארגון הבריאות העולמי, על מנת לפקח בקרוב על הטיפול בנגיף שנמצא. בנוסף פרסם הארגון הודעה לפיה "ארגון הבריאות העולמי מעריך את הסכנה של התפשטות בינלאומית של מחלת הפוליו מישראל למדינות נוספות כבינונית-גבוהה, וממליץ לכל התיירים למדינות שנפגעו מהמחלה להתחסן באופן מלא נגד פוליו".

"מחסור עולמי": משרד הבריאות (צילום: רוני מרדכי, חדשות 2)
מבצע החיסון יוצא לדרך. אילוסטרציה | צילום: רוני מרדכי, חדשות 2

במדגם שערך משרד הבריאות בשבוע שעבר בקרב ילדי הדרום נמצאו 23 ילדים, כולם בני פחות מעשר, הנושאים בגופם את נגיף הפוליו. המשמעות של הנתון הזה היא כי ייתכן ש-2.5% מילדי הדרום הם נשאי הנגיף.