סימני ההאטה במשק הגיעו גם לענף הנוצץ. ברשתות התכשיטים משדרים עסקים כרגיל ולא ממהרים לצאת במבצעים, למרות שהיהלומנים עצמם מדווחים על ירידה של עשרות אחוזים במחירי היהלומים.

כך למשל, אם לפני 3 חודשים יהלום פרינסס חצי קראט עלה 1,500 דולר, היום מחירו צנח ב-10 אחוזים ל- 1350 דולר.מחיר אבן בגודל קראט, השלים ירידה של כמעט אלף דולר. יהלום שהוערך לפני 3 חודשים ב- 6,400 דולר, שווה היום רק 5,500 דולר.

ירידת המחירים החדה ביותר הייתה במחירי היהלומים הגדולים. הם הוזלו בעשרות אחוזים:
3 ו-4 קראט הוזלו ב-10 עד 15 אחוזים, ו- 5 קראט ומעלה צנחו ביותר משליש. אז האם בקרוב נשלם פחות מבעבר בעבור יהלום נוצץ? התשובה היא ממש לא.

החוק בארץ אוסר למכור או לקנות יהלום לא משובץ ולכן הלקוחות מחויבים לקנות בחנויות בלבד. אבל הרשתות לא ממהרות להוריד מחירים. לפי המחירון הבינלאומי, היהלומים הגדולים הוזלו בחמישה עד שמונה אחוזים, אבל מחיר היהלומים הקטנים והנפוצים יותר נותר כשהיה.

הצרכנים מצידם חושבים פעמיים לפני שהם פותחים את הארנק. בה.שטרן למשל, מדווחים על עלייה בדרישה לזהב על פני אבנים. ואצל המתחרים, רשת מילר, מספרים שחובבי התכשיטים יעדיפו לדחות את הקנייה במקום לקנות תכשיט ברמה נמוכה יותר. גם ברשת פדני מודעים למצב, שם מאפשרים ללקוחות פריסת תשלומים ארוכה.

גם במעוז היהלומים, במתחם הבורסה, מרגישים היטב את ההאטה.הסוחרים מספרים שרבים מהם נמנעים מלהחזיק מלאי של יהלומים, וקונים את האבנים רק לפי הדרישה.
אז המשבר הגיע בסופו של דבר גם לחברה הטוב של האישה.