זה קורה כמעט לכולם - ויותר מפעם אחת: המחשב, שהיה פעם מהיר כברק ונענה מיד לכל פקודה, הופך לאיטי, כבד והססן. למה זה קורה? מספר סיבות עלולות לגרום לאיטיות המחשב, בהנחה שהוא תקין.

ייתכן שהכונן הקשיח עמוס לעייפה, ללא מרחב פעולה הדרוש לפעולה תקינה של המחשב. רצוי להשאיר לפחות 10 ג'יגהבייט פנויים בכונן שבו מותקנת מערכת חלונות. ייתכן גם שהכונן מסודר באופן לא יעיל - וכדי לתקן ליקוי זה יש לבצע פעולת דיפרגמנט, או איחוי באופן קבוע מדי כמה חודשים.

אפשרות אחרת היא עומס של תוכנות שמותקנות על המחשב. תוכנות רבות שותלות רכיב בזכרון המחשב בכל פעם שהוא עולה. אם התקנתם תוכנות רבות כאלה, יצרתם עומס מיותר שמלווה אתכם בכל פעולה. אם יש תוכנות שאינכם משתמשים בהן יותר, מוטב להסירן. אם אתם מיטיבי לכת - צמצמו את מספר התוכנות שנטענות בכל הדלקה.

פתחי האיוורור מלאים באבק? כדאי לנקות

למחשב שלנו מסתננות גם לא מעט תוכנות דרך האינטרנט, שלא הזמנו ולא התקנו. מדובר ברוגלות ווירוסים מסוגים שונים - תוכנות שאוספות מידע על הפעילות שלנו במחשב לצרכים פרסומיים או פליליים. את אלה רצוי תמיד להסיר, והתוכנות MSE של מיקרוסופט או Spybot עושות זאת היטב- ובחינם. כדאי להפעילן מדי כמה שבועות. תוכנה נוספת שתבצע עבורכם מספר עבודות תחזוקה היא Ccleaner.

כעת הביטו על פתחי האוורור של המחשב שלכם. האם הם חסומים באבק? אם כן, המעבד שלכם אינו מתקרר כמו שצריך, ופעילותו מואטת. נתקו את המחשב מהחשמל, פתחו אותו ונקו אותו עם שואב אבק.

באינטרנט תמצאו בקלות כמה מדריכים מפורטים לטיפול במחשבים איטיים, שמפרטים גם מתי כדאי לקנות עוד זיכרון או כונן קשיח חדש. כך תוכלו לדחות ואפילו להימנע מקניית מחשב חדש.