הותר לפרסום כי החברה הציבורית אשר לפי החשד הלבינה הון בגובה של 60 מיליון שקלים עבור ארגון הפשיעה של העבריין יצחק אברג'יל היא חברת הנדל"ן "ב. יאיר". מדובר בחברת בנייה שהוקמה ב-1988 ופעילה בעיקר בירושלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחברת הנדל"ן הדגישו הערב כי העסקים ממשיכים כרגיל. "החברה ממשיכה בעבודתה מול אלפי לקוחותיה בפרויקטים למגורים ומסחר", נמסר מב. יאיר. "חברת ב.יאיר שהינה אחת מחברות הנדל"ן הציבוריות המובילות במשק, תמשיך ותשרת נאמנה את הרוכשים ובעלי האג"ח שלה. בעתיד הקרוב יתברר שהחשדות שהועלו כנגד החברה כפי שהופיעו בכלי התקשורת השונים אין בהם ממש".

פרויקט של חברת ב. יאיר (צילום: חדשות 2)
אחד מבנייניה של החברה | צילום: חדשות 2

המסחר הופסק

מוקדם יותר היום הפסיקה הבורסה את המסחר במניה ובאג"ח של ב. יאיר, עוד טרם הותר לפרסום שמה. "עקב אי בהירות בענייני החברה, הופסק המסחר בניירות הערך שלה", לשון ההודעה הלקונית שפורסמה. טרם הפסקת המסחר, ירדה מניית ב.יאיר ב-5.7% במחזור של 18 אלף שקל, לאחר שאתמול קרסה המניה ביותר מ-20% במחזור של מעל מיליון שקל. זה קרה כשרק מעטים בציבור ידעו באיזו חברה מדובר, בשל צו איסור הפרסום.

"עם פתיחת חקירת המשטרה לגבי החברה הוטל צו איסור פרסום על הפרשה לבקשת משטרת ישראל", הודיעו הבוקר ברשות לניירות ערך. "צו כללי זה הוסר ביום 20 במאי 2014, אולם לבקשת החברה ניתן מיד לאחר מכן צו איסור פרסום של בית המשפט ביחס לזהות החברה ובעלי השליטה החשודים וכן כל מידע שעלול לזהות אותם ואת החברה. כתוצאה מכך, התפרסמו באמצעי התקשורת כתבות בנוגע לחקירה והחשדות כלפי חברה ציבורית בתחום הנדל"ן, אולם נאסר פרסום מידע שיזהה את החברה עצמה".

עתה עומדת, בין היתר על הפרק השאלה, האם היו מי שהשתמשו במידע הזה כדי לגרוף רווחים והאם תיפתח חקירה בנושא?

אתמול נחשף כי ארבעה קבלנים, ובהם בכירים בחברה, נעצרו בחשד למרמה והלבנת הון, שעל פי החשד בוצעה עבור אברג'יל - שנעצר גם הוא בחשד שהיה מעורב אישית בהעברת הכספים. מעצרם של החמישה הוארך בשישה ימים.

החוקרים ערכו חיפושים בבתי החשודים ובמשרדי "ב. יאיר", במהלכם נתפסו מחשבים ומסמכים וכן רכוש וחשבונות לצרכי חילוט. גורמים במשטרה הביעו דאגה מהקשר לכאורה בין חברת בנייה ציבורית לבין ארגון פשיעה. 

החשוד המרכזי בפרשת 512, אברג'יל (צילום: משטרת ישראל)
יצחק אברג'יל, ארכיון | צילום: משטרת ישראל

"נזק עצום לחברה ולבעליה"

מדובר בחקירה סמויה שנמשכה מספר חודשים, ותחילתה עוד בשנת 2007. חלק מהחקירה מתמקדת בפרויקט בנייה גדול של "ב. יאיר" שכשל באילת. במשטרה סבורים כי יש להם עקבות המחברים בין בעלי השליטה בחברה לבין ראש ארגון הפשע.

לחשודים מיוחסות עבירות של הלבנת הון, מרמה ועבירות מס. עורך הדין שחר חצרוני, המייצג את אחד החשודים אמר אתמול כי "מדובר בחקירה ממוחזרת מלפני שנתיים אשר כבר מוצתה. מעצרו של החשוד מיותר ונראה כי הוא ישוחרר בימים הקרובים".

סנגוריהם של שניים מן העצורים ושל חברת הנדל"ן "ב. יאיר", עורכי הדין רונאל פישר, רות דוד-בלום ונטלי שטרול מכחישים את החשדות נגד אנשי החברה. "הטענות והחשדות הם עורבא פרח", מסרו אתמול. "הנזק העצום שנגרם לחברה ולבעליה הוא על ראשם של מי שבנו במוחם הקודח קונספירציה שמבוססת על ספקולציות בלבד, וחבל. הדברים בוודאי יתבהרו, אלא שאנחנו תקווה כי הדבר לא יהיה מאוחר מדי, אחרי שהחברה כבר לא תהיה".