מפגש הרחובות שדרות שאול המלך ודרך מנחם בגין בתל אביב, שם שוכן בסיס הקרייה, הוא משולש זהב נדל"ני. כבר בחודש הקרוב יפונו 9 דונמים ראשונים מהבסיס, ומיד תחל בניית שלושה מגדלים בני 40 ו-89 קומות. בשקט בשקט, השלימו בצה"ל את "תכנית שהם", תכנית פינוי בסיסי צה"ל מהמרכז. גם בצריפין יחלו בתוך שבועות לפנות את האזור הצמוד לבאר יעקב. למעשה, התכנית כבר יצאה לדרך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסיסי צה"ל במרכז הארץ יפונו לצפון; מפעל משעל לייצור טנק המרכבה שבתל השומר יעבור לנעורה, למרגלות הכרמל, ויספק 3,000 מקומות עבודה; שדה דב יפונה בחלקו למנחת עין שמר ובחלקו לבסיס עובדה בנגב; מחנות גלילות, צריפין וסירקין - לצומת הנגב ואזור באר שבע; בית הספר הטכני בחיפה יירד גם הוא דרומה; וסמוך למודיעין יוקם בסיס מרכזי אחד שיקלוט חלקים מבסיסי המרכז ומרכז לוגיסטי ארצי.

אלא שאל מול הפעלתנות של צה"ל עומדות הביורוקרטיה של הממשלה והחשדנות הכמעט-טבעית של האוצר. בצבא מדברים על כשלושה מיליארד שקלים שצריך כדי להקים את הבסיסים החדשים, ואז יהיה ניתן להעתיק את הבסיסים האלו לצפון ולדרום, ולשחרר אדמה יקרה מפז.

שווי השטח שיפונה: כ-90 מיליארד שקלים

מדובר ב-11 אלף דונם, ששווי מכירתם עומד על כ-90 מיליארד שקלים. שני שלישים מהסכום הזה יועברו לקופת המדינה ויאפשרו שחרור הקרקעות לבנייה. בגלילות ייבנו 14 אלף יחידות דיור; בתל השומר 9,000 יחידות דיור ורבע מיליון מ"ר שטחי מסחר; בצריפין 17 אלף יחידות דיור ומיליון מ"ר שטחי מסחר; ובבסיס סירקין 12 אלף יחידות דיור.

בצה"ל מעריכים את משך התהליך בין ארבע לשש שנים, תלוי בביורוקרטיה ועד כמה מהר יירתם משרד האוצר למשימה. כך למעשה ישלים הצבא את הירידה לנגב שכבר החלה בעיר הבה"דים.

כך יהפכו הבסיסים לשכונות חדשות
כך יהפכו הבסיסים לשכונות חדשות | צילום:



ועוד דבר: המלצת הצבא לבניית נמל תעופה בינלאומי שני בישראל הועברה באחרונה למשרד התחבורה. בצה"ל רוצים להקים אותו על מסלולי בסיס חיל האוויר רמת דוד בעמק יזרעאל. מרבית הטייסות יפונו, המסלולים יוארכו, ושער נוסף ייפתח למדינה.

זו תכנית מהפכנית בעלת השלכות אסטרטגיות שתאתגר גם את חברות הבנייה ותספק עבודה למאות אלפים. היא תוצג לראש הממשלה לאישור אחרון בחודש הבא. עכשיו רק צריך שאף אחד באוצר, בתחבורה, בממשלה, לא ימסמס, יתקע, או חלילה - בגלל אגו - יעצור את המהלך.