יותר מ-4,000 בני אדם כבר מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף האבולה, מרביתם במערב אפריקה אך החשש במערב מפני התפשטות הנגיף מעמיק. כעת גם בישראל נערכים על מנת למנוע אפשרות של הידבקות של אזרחים מקומיים, בעיקר על ידי הגברת הבידוק במעברי הגבול. מדובר בצעדים אופרטיביים ראשונים שבהם נוקטת המדינה על מנת למנוע את התפשטות המחלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בדיון מיוחד שכינס הבוקר (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים, הוחלט לשים דגש על תשאול נוסעים שהגיעו לישראל מהמדינות המועדות להידבקות באפריקה - ליבריה, גינאה וסיירה לאון. מדובר בשלוש המדינות שהמגיעים מהן נחשבים לבעלי הסיכון הגבוה הגדול ביותר להפצת המחלה הקטלנית.

4,447 בני אדם מתו מהנגיף (צילום: רויטרס)
נערכים גם בישראל, ארכיון | צילום: רויטרס

על פי ההחלטה, שהתקבלה בשיתוף עם נציגי משרד הבריאות, משרד התחבורה, המשטרה וצה"ל, התשאול יתבצע בכל מעברי הגבול לישראל לנוסעים המגיעים דרך האוויר, היבשה והים. מדובר בדיון נוסף לזה שהתקיים בשבוע שעבר ומטרתו לבדוק את התקדמות ההיערכות של הרשויות בישראל למקרה של הגעת חולה שנדבק בנגיף הקטלני.

"מדינת ישראל נערכת על מנת לעצור ככל האפשר כניסה של חולי אבולה לגבולותיה, כחלק מהמאמץ שאנחנו עושים כדי להגן על הגבולות בכלל מפני מסתננים בלתי חוקיים ומפני טרור", הדגיש הבוקר ראש הממשלה נתניהו בתום הדיון.

לדברי נתניהו, "מדובר במגיפה עולמית ואנחנו משתפים פעולה עם מדינות אחרות, ובנוסף לשמירה על הגבולות שלנו אנחנו נוקטים שורה של צעדים כדי לבודד חולים, אם יגיעו, וגם כמובן לטפל בהם במערכות הבריאות שלנו. אנחנו מקווים שלא יהיה צורך בזה אבל אנחנו נערכים לקראת כל האפשרויות".

ארכיון (צילום: חדשות 2)
הבדיקה מתהדקת, אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

ישיבת תיאום בין ישראל לרש"פ

מנכ"ל נמל התעופה בן גוריון שמואל זכאי התייחס לצעדי המנע, שמתבצעים במקביל גם בשורה של נמלי תעופה בכמה מדינות במערב. "אנחנו מתחילים בפריסה מאוד רחבה בכל מעברי הגבול שהתכלית שלה לאתר ולמנוע כניסה של נוסעים אשר נגועים במחלת האבולה", הדגיש זכאי.

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' ארנון אפק הוסיף כי "מערכת הבריאות עוקבת אחרי הנעשה בנושא האבולה ונמצאת בקשר עם המומחים בכל העולם. אנחנו משפרים את היערכות מערכת הבריאות על מנת שתוכל לתת מענה לכל חולה אבולה במידה ויגיע לישראל".

אמש, על רקע התפשטות המחלה, התקיימה ישיבת תיאום בין ישראל לרשות הפלסטינית בנוגע למוכנות להתמודדות עם מגיפות. בפגישה, שנערכה במסגרת הוועדה האזרחית המשותפת בהובלת מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב (פולי) מרדכי לקחו חלק פרופ׳ לבנטל ממשרד הבריאות, נציגי הרשות הפלסטינית מאזור יהודה ושומרון ומרצועת עזה ונציג ארגון הבריאות העולמי ברשות הפלסטינית. בין היתר הסכימו הצדדים כי יתקיימו חילופי מידע במסגרת פגישות נוספות שיתקיימו בכדי לעקוב אחר הנושא.