שנת 2021 הייתה שנת שיא להייטק הישראלי, גיוסי ענק, הנפקות ובעיקר מאבק על הטאלנטים. המחסור בעובדים בתעשייה הובילה את החברות להתעסק לא מעט במיתוג מעסיק. החברות השתלטו על מסכי הטלוויזיה, על הרשתות החברתיות ועל שלטי החוצות – והכול על מנת לשכנע את העובדים שאצלם הכי טוב לעבוד. הערב (ראשון) נחשף דירוג duns 100 מבית דן אנד ברדסטריט (d&b) לחברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן.

חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2021

 ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט, שהצהירה שהיא מתכוונת להרחיב את הפעילות בישראל ולהקים 5 מרכזי פיתוח נוספים ברחבי הארץ, שומרת על המקום הראשון בדירוג. "זה כבוד גדול עבורנו להיבחר שנה שלישית ברציפות לחברת ההייטק שהכי טוב לעבוד בה בישראל", מסרה מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. "התודה שלנו נתונה לעובדות ולעובדים שלנו – שנענים לאתגרים המקצועיים שאנו מציבים בפניהם ומפתחים את הטכנולוגיות החדשניות ביותר, שלא מפסיקים ליזום פרויקטים חברתיים אליהם אנו שמחים תמיד להירתם, ובעיקר שנמצאים שם אחד למען השני, ומייצרים צוותים מגוונים, מכילים ויצירתיים. אנו עובדים במרץ על פתיחת חמשת המרכזים החדשים, בהם ירושלים ובאר-שבע, ומצפים להצטרפותם של אלפי עובדים נוספים בשנים הקרובות, שיצעידו עימנו את החברה קדימה. אני מבטיחה שנעשה הכל למען עובדינו המדהימים כדי להמשיך להיות מקום העבודה הטוב ביותר עבורם".

שוב מקום ה-1 בדירוג ההייטק. מנכ"לית מיקרוסופט מו"פ (צילום: יוסי זליגר)
מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח | צילום: יוסי זליגר

במקום השני דורגה Google ובמקום השלישי דורגה חברת IronSource אשר הונפקה השנה בנאסד"ק. חברת Salesforce עשתה קפיצה משמעותית בדירוג מהמקום ה-10 היישר למקום ה-4. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת Palo Alto Networks אשר עשתה גם היא קפיצה משמעותית בדירוג ועלתה ממקום 12. Monday עלתה מהמקום ה-16 למקום ה-8.  WIX מדורגת במקום השישי (7 בדירוג הקודם) מטא ישראל (לשעבר פייסבוק), בצל הסערות והביקורת, שומרת על מעמדה ואפילו עולה מקום אחד למקום השביעי ואינטל שומרת על המקום שלה (9) בעשירייה הראשונה. את העשירייה הראשונה נועלת חברת AppsFlyer אשר דורגה השנה לראשונה ונכנסה היישר למקום ה-10. מי שירדה באופן משמעותי היא פלייטיקה שנמצאת במקום ה-40 אחרי שדורגה במקום החמישי בשנה שעברה.

בנוסף ל-AppsFlyer, נכנסו השנה לדירוג 16 חברות חדשות שלא דורגו בשנה שעברה:SentinelOne JFrog, eToro, Cybereason, Outbrain, Armis Security, Ebay Marketplace, Impreva, Service now, Perion Network, Redis , Checkmarx וZipRecruiter.

החברות החדשות בדירוג חברות ההייטק (שדורגו בשנה שעברה בדירוג הסטרטאפים) הן:Gong.io, Forter ו-Next Insurance. 

לחצו לדירוג המלא >

"דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, המתפרסם זו השנה השביעית ברציפות, מציג תמונה מקיפה וייחודית של החברות המובילות בענף", הסבירה אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט. "השנה הסוערת שעברה על תעשיית ההייטק, שאופיינה בגאות משמעותית, גיוסים והנפקות ולצידם גידול דרמטי בצורך בעובדים, הדגישה עוד יותר את התחרות העזה על ההון האנושי והצורך להיתפס כמקום עבודה נחשק המצליח לשמר את עובדיו לאורך זמן".

"בשנה האחרונה, שעמדה בסימן משבר הקורונה, ראינו כי החברות שהצליחו לייצר שקיפות, וודאות, ויכולת אמיתית לתת מענה לצרכי העובדים ומשפחותיהם, הן גם אלו שיצאו מחוזקות מהמשבר וזכו באמון העובדים", הוסיפה שגב. "בנוסף, המעבר לעבודה מהבית ובהמשך גם למודל עבודה היברידי, המאפשר יותר גמישות, ייצר הזדמנות ייחודית לשילוב אוכלוסיות נוספות שהפערים הג"א הרחיקו עד כה מהאפשרות להשתלב בתעשיית ההייטק". 

הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם 

במקביל לדירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן, החברה גם ערכה שני דירוגים נוספים –  הסטארטאפים עם מעל 100 עובדים שהכי טוב לעבוד בהם והסטארטאפים עם פחות מ-100 עובדים שהכי טוב לעבוד בהם.

בגזרת הסטארטאפים עם יותר מ-100 עובדים דורגה במקום הראשון Joytunes, אשר פועלת בעולמות טכנולוגיית החינוך. במקום השני דורגה חברת הסייבר BigID, במקום השלישי חברת הפינטק Honeybook, במקום הרביעי חברת התוכנה Bizzabo ובמקום החמישי דורגה חברת הסייבר Cyberbit. 

במקום הראשון בגזרת הסטארטאפים עם פחות מ-100 עובדים דורגה eko של יוני בלוך  שפיתחה פלטפורמה ליצירת תוכן אינטראקטיבי. "תודה רבה לדן אנד ברדסטריט על הדירוג", מסר בלוך. "אני ממש גאה בצוות שלנו. האופי המיוחד של כל אחת ואחד מהם עושה את החברה שלנו מה שהיא. תודה מיוחדת ל-CTO ו-VP R&D שלנו, יובל חופשי, שמוביל את מרכז הפיתוח, לב הפעילות של אקו בישראל".

במקום השני   סטארטאפ הפינטק Lightico , במקום השלישי דורג סטארטאפ מתחום הביוטק Memed Diagnostics, במקום הרביעי והחמישי שתי חברות סייבר Hysolate  ו- Intezer Labs. 

הדירוג מתבסס על מחקר נרחב, שנערך על ידי חברת דן אנד ברדסטריט ובחן מאות חברות הייטק וסטארטאפים. במסגרת המחקר, נעשתה פניה למנהלי ה-HR ונבחנו מגוון פרמטרים, כגון: יכולת העובד להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, חווית סביבת העבודה, תנאי השכר ומדיניות הגיון וההכלה בחברה.

"שמחים לפרסם את דירוג חברות ההייטק". אפרת שגב (צילום: אפרת-יעל צור)
אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט | צילום: אפרת-יעל צור

במקביל, נשלח שאלון גם לעובדים עצמם, ונבדקה שביעות רצונם במגוון פרמטרים: תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה, איזון בית-עבודה ועוד. כמו כן, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR  מיהן, לתפיסתם, חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן (ללא קשר למקום עבודתם). ממצאי המחקר המקיף שוקללו לדירוגים הסופיים.

גם השנה, כמו בשנה שעברה, הייתה התייחסות נרחבת בדירוג למשבר הקורונה. החברות נשאלו לגבי המדיניות שנקטו כלפי העובדים במהלך המשבר, כיצד השפיע המשבר על פעילות החברה, מהי מדיניות העבודה מהמשרד וכיצד החברה מתמודדת עם הקשיים שנוצרו כתוצאה מהעבודה מהבית, כגון: שחיקת העובדים והפרת ה-work life balance. במקביל, העובדים עצמם נשאלו לגבי שביעות רצונם מהתנהלות החברה במהלך המשבר.