ארגון הבריאות הבינלאומי פרסם דו"ח ביום שישי האחרון, ובו פורסם שמליוני צעירים מאזינים למוזיקה בווליומים שעלולים לפגוע בשמיעתם. מעבר לכך, נטען כי 40% מאוכלוסיית הצעירים נחשפת למוזיקה בווליומים מזיקים במועדוני לילה, ברים, הופעות ואירועי ספורט. 

מדובר במיליוני אנשים ששמיעתם נמצאת בסכנה, ובמיוחד חובבי מוזיקה אדוקים. אם אתם קוראים את המילים האלו כנראה שגם אתם חוששים לשמיעתכם, ובצדק, אז הנה כמה דברים שחשוב שתדעו. קודם כל, מה מעמיד אתכם בפני סכנה: ווליומים שעולים על 85 דציבלים מסכנים את שמיעתכם אחרי 8 שעות של האזנה, ווליומים שעולים על 100 דציבלים יסכנו אתכם כבר אחרי 15 דקות. למרות שבטוח יש אפליקציה שמודדת דציבלים שתוכלו להוריד לסמארטפון שלכם, אנחנו מודים שזה לא מאוד פרקטי. אז הנה כמה עצות שימושיות של הארגון שיכולות להציל אתכם: 1. קחו הפסקה מההאזנה, מדי פעם. תנו לאוזניים להירגע. 2. אגב אפליקציות, יש כאלו שמגבילות את הפלאפון שלכם מלהשמיע לכם מוזיקה בעוצמות שמסכנות אתכם. 3. הארגון ממליץ שתגבילו את הזמן בו אתם מקשיבים למוזיקה מהסמארטפון או הנגן האישי שלכם לשעה ביום. פה אנחנו אומרים - עד כאן, אבל אם אתם עומדים בזה זכיתם בכבוד שלנו. 

דיוויד גואטה (צילום: Ethan Miller, GettyImages IL)
זהירות גואטה! | צילום: Ethan Miller, GettyImages IL

הערת שוליים: צוות mako מוזיקה מודה שהסיוט הכי גדול שלו הוא לאבד את שמיעתו ויעשה הכל כדי למנוע זאת. ואז מגיע השיר הזה שחייבים להגביר עד הסוף, ואחריו עוד שיר כזה, ועוד שיר... ואז עולה בזיכרון המחקר שאמר שקפה יכול להקל על נזקים לשמיעה. בהצלחה לנו ולמיליוני הצעירים האחרים.