"Gigantic"

הסינגל הראשון של הלהקה ומה שהכיר לעולם את סגנון ה"רעש-שקט-רעש". על המוזיקה אחראי בלאק פרנסיס שלא הצליח לכתוב מילים והציע לקים דיל לנסות בעצמה לכתוב את המילים. לאחר צפייה בסרט "Crimes of the Heart" בכיכובן של דיאן קיטון וג'סיקה לאנג, שמספר על אישה לבנה נשואה המאוהבת בגבר שחור, נחתה מוזה על דיל ובעזרת בעלה כתבה את המילים של השיר המספר על רומן בין אישה לגבר שחור בשם פול. עכשיו לכי תסבירי שקראת לשיר "Gigantic" בגלל שמאוד הרשים אותך מהלך האקורדים שהושפע מלו ריד.

"Monkey Gone to Heaven"

הבסיס לכתיבת השיר היה שמו שהומצא על ידי בלאק פרנסיס. "זה היה נשמע לי ממש מגניב" אמר פעם למגזין הרולינג סטון. משם קישר את השיר לאיכות הסביבה, או יותר נכון להרס שהאדם גורם, ושבגללו הוא ימצא את סופו. ההשראה למילים הגיעה מהאסון הסביבתי שהתרחש בין השנים 1987-1988 הידוע בכינוי "גאות המזרקים", בו אשפה רפואית הושלכה שלא כחוק לאוקיינוס האטלנטי ותוך זמן קצר מצאה את מקומה על חופים בניו יורק וניו ג'רזי. הבית השני מתייחס לחור באוזון שהוכח סופית ב-1985 וגרם לפאניקה וחשש שמא האנושות בסכנת הכחדה. את כל ההרס והחורבן קישר פרנסיס לאלוהים דרך נומרולוגיה, שבעצמו הודה שלא חקר עד הסוף. "מישהו סיפר לי שבשפה העברית, במיוחד התנ"כית אפשר למצוא הרבה אזכורים לנומרולוגיה של האדם, השטן והאלוהים, זה לא שהלכתי לספריה לקרוא על זה יותר מדי". האדם חמש, השטן שש, אלוהים שבע אבל השיר והקוף עשר.

"Where Is My Mind"

לפני שהחל את לימודיו יצא פרנסיס לחופשה בקאריביים והחליט באחד מן הימים לעשות צלילה. כששהה מתחת למים הבחין בדג קטן שעוקב אחריו וגרם לו קצת לצאת מדעתו. כנראה שהחוויה השאירה חותם רציני על בלאק הצעיר כי שנה מאוחר יותר כתב את השיר הכי מזוהה ומוכר של הלהקה, על אף שכלל לא היה סינגל. מאז שראה אור לראשונה באלבום הבכורה "Surfer Rosa" ב-1988, נכלל Where is My Mind באינספור סרטים. הסצנה הזכורה ביותר היא "ממועדון קרב" שנחשבת לאחת מסצנות הסיום הגדולות בתולדות הקולנוע. על הפופולריות של השיר אמר בראיון ב-2009: "אני לא יודע למה השיר כ"כ אהוב. בקושי שומעים את קים, היא שרה רק 2 תווים. ככה גם הגיטרה של ג'ואי (סנטיאגו), מנגנת ריף של כמה תווים שחוזרים על עצמם. אולי זה בדיוק בגלל זה. זה מציג בתמצות אבל בחוזקה את האישיות של כל אחד מאיתנו."

"Here Comes Your Man"

לפעמים קצת קשה להאמין שלהקה כמו הפיקסיז, שאחראית על המצאת הז'אנר הנוגד את חוקי הפופ, חתומה על הממתק הפופי הזה. פרנסיס כתב את ריף הגיטרה הממכר של השיר כשהיה בן 14, והציג אותו לשאר חברי הפיקסיז עוד בתחילת הדרך.  מכיוון שהשיר היה יותר מדי מסודר לטעמם, הוא נשאר מחוץ לאלבום הבכורה "Surfer Rosa". רק בהקלטות של האלבום השני "דוליטל" וכדי לרצות את המפיק גיל נורטון, הקליטו את השיר וקרה הדבר שממנו הם חששו מכל-השיר הפך ללהיט. אפילו בצילומי הקליפ סירבו לשתף פעולה ולא היו מוכנים להזיז את השפתיים בסנכרון עם השיר, ככה קיבלנו קליפ הזוי ובלתי נשכח. רוב האנשים חושבים שמדובר בשיר אהבה, אך מדובר בכלל בשיר המדבר על הומלסים ונוודים שקופצים ממקום למקום ועומדים מול חביות אש כדי להתחמם בלילה. "כל פעם שאנשים מניפים את הידיים באוויר וחושבים שזה שיר אהבה, אני מקבל סיפוק מזה".

"Velouria"

הפיקסיז תמיד אהבו קצת לכופף חוקים. כשיצא הסינגל הראשון מהאלבום השלישי "Bossanova", הם הופתעו לגלות שבממלכה הבריטית הוא נכנס למצעד טופ 40 המכובד והם הוזמנו להופיע בתכנית האגדית "Top of the Pops". הבעיה הייתה שיש חוקים, והחוק נכון לשנת 1990 היה שרק שיר עם קליפ יכול להתנגן בתכנית.  מהר מאוד התכנסו ארבעת הפיקסיז וצילמו קליפ . כמה מהר? 23 שניות למען האמת. בקליפ הם רצים אל עבר המצלמה ב-23 שניות שנמתחו להם ל-3:42 דקות השיר. למרות הקליפ הלהקה בסוף לא הופיעה בתכנית.

"Broken Face"

הדבר הראשון שמתחשק לעשות כשמתחילים לשמוע את "Broken Face" זה לקחת בידיים את ה"אייר גיטר" ולרקוד עד אובדן חושים. הדבר הראשון שמתחשק לעשות אחרי שקוראים את המילים של השיר זה לשבת ולחשוב מה לא בסדר אצל הפיקסיז. כמו כל להקה אחרת, גם הפיקסיז כתבו על סקס. בשונה מכל להקה אחרת, הפיקסיז תמיד הלכו למחוזות המוזר והקריפי. "היה בחור שהיו לו שני ילדים עם אחיותיו, הן היו שתי בנותיו, הן היו המאהבות המועדפות עליו". קראתם? כן ככה מתחיל השיר. משם זה ממשיך לחיפוש אחרי העיניים, הלשון והשפתיים של הדובר.  זכרו ילדים: גילוי עריות לא עושה טוב לעור הפנים.

"Alec Eiffel"

אלכסנדר גוסטבו אייפל היה מהנדס צרפתי, מהחלוצים שהכניסו את השימוש בפלדה כחומר בניה באמצע המאה ה-19 והאחראי לתכנון של מאות מבנים מפורסמים ביניהם פסל החירות וכמובן, איך לא, מגדל אייפל. הוא נתקל בקשיים ובהתנגדויות מאנשים רבים שחשבו שהמגדל הגבוה טיפשי ויהרוס את נופה של פריז. כמובן שכולם טעו. פרנסיס חשב שזה נושא מעניין לכתוב עליו שיר, ואכן באלבום " Trompe le Monde" הקדישו שיר שלם למהנדס הצרפתי ואפילו שחררו את השיר כסינגל. בקליפ שצולם רואים את הפיקסיז מנסים לנגן מול רוח מאוד חזקה , כנראה מטאפורה להתנגדות והאנטי שהופנו כלפיי אייפל והמגדל.

"Wave of Mutilation"

בשיר עם השם המורבידי הנ"ל , בלאק ממשיך עם רצף ההשראות האקסנטריות שלו. השורה הראשונה בשיר "Cease to resist" מתייחסת לשיר שכתב הרוצח המפורסם צ'רלס מנסון ללהקת הביץ' בויז שנקרא במקור "Cease to Exist." הלהקה שינתה אותו מהמקור הפולקי שאפיין את מנסון לקצב קצת יותר פופי וקראו לו "Never Learn Not to Love".

כמו בכל דבר שעשה, בלאק פרנסיס אף פעם לא הקפיד על טקסיות ועל פירוק הלהקה ב-93 הוא הודיע בנונשלנטיות בראיון רדיו לBBC. רק בהמשך הודיע לשאר חברי הלהקה. קים דיל ודיויד לאברינג קיבלו את ההודעה בפקס אחרי הראיון. מאז לשמחת המעריצים הרבים ברחבי העולם הלהקה התאחדה וחזרה להופיע ובשנת 2014 הגיעה להופעה אחת בישראל שהשאירה לקהל טעם של עוד. ב-25 וב-26 ליולי היא תחזור לעוד שתי הופעות בקיסריה עם כל הלהיטים שנחרטו בלב המאזינים לאורך השנים.