"אלה האחים שלי" הוא פרוייקט הנצחה בו כתבים שהותירו אחריהם חללי צה"ל, מולחנים ומבוצעים ע"י חיילים המשרתים בצה"ל כיום. במשך מספר חודשים נאספו מאות שירים וכתבים ממשפחות שכולות וחברים, ובמקביל למעלה מ-300 חיילים, קצינים ונגדים נענו לפניית גלי צה"ל וביקשו לקחת חלק בהנחת החללים. לבסוף נבחרו 8 מבצעים ל-8 שירים.

בשנים האחרונות הושם דגש מיוחד על חיבור בין החיילים המשרתים כיום ובין הנופלים ומשפחותיהם. הרעיון בו חייל-מלחין-חייל ומבצע את שירו של הנופל, מבטא את הקשר הבין-דורי של חיילי צה"ל ואת המחויבות של גלי צה"ל להביא את קולם האותנטי של הנופלים ובכך להנציחם. שורה של מעבדים מובחרים אחראיים השנה על ההפקה המוזיקלית: גיא מזיג, שמוליק נויפלד, עופר מאירי, עודד דוידוב, רן לויה וסהר טויטו.

גם השנה חברה גלי-צה"ל לערוץ 24, ויחד ישדרו את המשדר המיוחד בו ייקחו חלק בני משפחותיהם של הנופלים, חבריהם ויקיריהם. שורה של מעבדים, מהמובילים בתחומם, הופקדו השנה על ההפקה המוזיקלית: גיא מזיג, שמוליק נויפלד, עופר מאירי, עודד דוידוב, רן לויה וסהר טויטו.

המשדר המיוחד של 'אלה האחים שלי' ישודר בגלי צה"ל ביום הזיכרון 11.5 בשעה 14:00 ובערוץ 24 בערב יום הזיכרון 10.5 בשעה 18:00. מגיש: ירון וילנסקי.

סרן עמרי טל ז"ל: ילד של טבע שאסף סביבו חברים רבים ממפגשים שונים ומשונים. נפל במבצע צוק איתן כשפצצת מרגמה התפוצצה על נגמ"ש לידו שהה. את שירו של עמרי ז"ל, "בחזרה לקצה של הזמן", מלחינה ומבצעת סגן שיר עזר, קצינת חינוך בבסיס האימון של חטיבת הנח"ל. על ההפקה המוזיקלית הופקד עודד דוידוב.

סמל שלמה ארד ז"ל: משפחת ארד מבית זרע איבדה את הבן בועז במלחמת יום הכיפורים. כשנה וחצי לאחר מכן, הבן שלמה הוזעק משירות המילואים בדרום אל מיטת אביו החולה. בדרך אל בית החולים התרסק מטוסו זמן קצר לאחר ההמראה. אביו, שמואל, נפטר כמה ימים לאחר מכן. הם הובאו למנוחות בלוויה אחת בלתי אפשרית.

חיה, אם המשפחה ששכלה שני בנים ובעל בתוך שנתיים, תיעדה את הסערות בנפשה ביומן אישי קורע לב. את שירו של שלמה ז"ל, "היי לבדך", מלחינים ומבצעים סמ"ר איתמר תאנה וסמ"ר נוה תאנה, אחים המשרתים כמפקדי טנקים בחיל השריון. על ההפקה המוזיקלית אחראי שמוליק נויפלד.

סמל ירון זמיר ז"ל: ירון, הקיבוצניק מעין דור, האמין בשלום וחלם על היום בו יסתיימו המלחמות. אבל כשנקרא לקרב לכיבוש מבצר הבופור ביומה הראשון של מלחמת לבנון הראשונה, לחם באומץ ובלי פחד, עד נפילתו. החברות עם המפקד הנערץ גוני הרניק ז"ל, והמאבק לעבור מתפקיד עורפי אל החזית משרטטים את דמותו של לוחם רגיש, מוסרי ונחוש.

את שירו של ירון ז"ל, "קווים", מלחינה ומבצעת סמלת שירה לוי, תצפיתנית בגזרת יהודה ושומרון. את השיר יפיק מוזיקלית עופר מאירי.

אורי ברש: איש חריף עם נפש של משורר שנפצע בעת שירות מילואים ונותר נכה במשך שנים רבות. את החיים בכיסא גלגלים תיאר אורי בשירים וכתבים רבים הפותחים צוהר להתמודדות המורכבת של נכי צה"ל. נפטר בשנת 2007 כתוצאה מפציעתו והוכר כחלל צה"ל.

את שירו של אורי ז"ל, "הייתי פה", מלחין ומבצע סגן עדי שיפר, מהנדס מכונות בחיל הים. את השיר יפיק המוזיקאי גיא מזיג, ששיריו כובשים בימים אלו את כל תחנות הרדיו.

סרן מנחם פונדק ז"ל: בן קיבוץ אשדות יעקב שחלם כל שנות ילדותו לשרת בחיל האוויר. בהיותו מפקד קורס הנווטים בשנת 1964 נפל עם מטוסו ואיתו עוד שמונה מחניכיו. שלושה חודשים לאחר מותו נולד בנו, אביעד, שמספר על אביו אותו הכיר מעשר תמונות בלבד.

את שירו של מנחם ז"ל, "עפיפונים", מלחין ומבצע רב טוראי שלו אדרי, המשרת אף הוא בחיל האוויר.  על ההפקה המוזיקלית הופקד עודד דוידוב.

סמל ראשון קובי מלמד ז"ל: חלומו לשרת כחייל קרבי התגשם כאשר שובץ כלוחם בחטיבת הנח"ל. הותיר רושם משמעותי על מפקדיו והיה אהוב על חבריו לצוות "גיורא", איתם נספה באסון המסוקים. רחל, אמו של קובי, מספרת מנקודת מבטה על הלילה הנורא בחייה, דקה אחר דקה, ועל החיים החדשים שהביאה אחרי האסון. את שירו של קובי ז"ל, "ביקשתי את שאהבה נפשי", מלחין ומבצע סמל ראשון דין כהן המשרת ביחידת מיטב. את השיר יפיקו רן לויה וסהר טוויטו, שני מוזיקאים צעירים ומקוריים.

טוראי אברהם המאירי ז"ל: שירת ביחידת אגוז של חטיבת גולני, ונהרג כשנה לאחר גיוסו לצה"ל, כשרכבו עלה על מוקש ברמת הגולן בשנת 1968. השכונה השלווה במושבה בה גדל, והחברים שחלקו איתו את ספסל הלימודים, מספרים את סיפורה של ארץ ישראל הישנה והטובה, מלאה בתמימות ובאהבת המולדת. את שירו של אברהם ז"ל, "רחוק המשעול", מלחינה ומבצעת רב טוראי ויויאן כהן, זמרת בלהקת חיל החינוך. את ההפקה המוזיקלית יבצע שמוליק נויפלד.

סגן רוני וייצנר ז"ל: "חבורת בורוכוב" - קבוצת נערים בקריית טבעון של שנות השבעים, נשבעה לפני הגיוס לשמור על קשר לנצח ולעזור זה לזה בעת צרה. רוני, מנהיג החבורה, נפל ביומה הראשון של מלחמת יום הכיפורים בחזית המצרית. מאז החבורה מקפידה להמשיך ולהיפגש, ונוצרת איתה את זכרו הטוב של רוני. את שירו של רוני ז"ל, "תהיות", מלחין ומבצע סמל יותם אגם, מש"ק בחטיבת הנח"ל. את השיר יפיקו רן לויה וסהר טויטו.