יש תחושה כאילו אם אדל לא שוברת כלשהו כל חודש, היא לא מרוצה. על פי הדיווחים, הזמרת המצליחה חתמה על חוזה הקלטות בשווי 130 מיליון דולר עם חברת סוני מיוזיק, שנחשב לחוזה ההקלטות הכי גדול לאמן בריטי, והחוזה הכי גדול אי פעם למוזיקאית אישה, שעוקף את השיאים של וויטני ומדונה.

החוזה הקודם של אדל עם חברת התקליטים העצמאית XL הסתיים עם אלבומה האחרון "25", ששבר בערך כל שיא מכירות אפשרי. אז זה נשמע לנו כמו החלטה מאוד הגיוני מצד סוני מיוזיק לצוד אותה בכל מחיר - זה יתן לה את הזכויות הבלעדיות לאלבומים הבאים שלה. אדל אולי גדולה, אבל היא עדיין לא הכי גדולה. שימו לב לעסקאות המוזיקה הכי יקרות אי פעם:

10. פרינס - 100 מיליון דולר (1992)
פרינס (צילום: Kevin Winter, GettyImages IL)
פרינס | צילום: Kevin Winter, GettyImages IL

האמן האגדי שהלך לעולמו לאחרונה השיג חוזה גדול יותר עם חברת וורנר מאשר מייקל ג'קסון או מדונה. החוזה הזה הגיע אחרי ההצלחה של פס הקול שעשה ל"בטמן" עבור החברה. אבל כסף זה לא הכל - ידוע דפרינס נאבק עם חברת התקליטים שלו רבות כדי לקבל שליטה במוזיקה ובתדמית שלו.

9. וויטני יוסטון - 100 מיליון דולר (2001)
וויטני יוסטון (צילום: Vittorio Zunino Celotto, GettyImages IL)
וויטני יוסטון | צילום: Vittorio Zunino Celotto, GettyImages IL

יוסטון חתמה על חוזה התקליטים הגדול ביותר של חברת אריסטה באותו זמן, לפיו היא תשחרר את כל האלבומים שלה במסגרת החברה. לרוע המזל, זו הייתה תחילת ההתדרדרות של הזמרת, שהצליחה לשחרר רק שלושה אלבומים לפני שהלכה לעולמה בנסיבות טרגיות בשנת 2012.

8. מדונה - 120 מיליון דולר (2012)
מדונה  (צילום: mako)
מדונה | צילום: mako

מלכת הפופ חתמה על החוזה הענק הזה עם חברת לייב ניישן, שנותן להם את הזכויות לא רק לאלבומים העתידיים של מדונה אלא גם עבור הזכויות לקידום סיבובי ההופעות העולמיים הכל כך מצליחים שלה. נשמע שווה לכולם.

7. רובי וויליאמס - 125 מילון דולר (2002)
רובי וויליאמס בישראל, 2015 (צילום: אורית פניני)
רובי וויליאמס בישראל, 2015 | צילום: אורית פניני

השיא הקודם של חוזה ההקלטות היקר ביותר לאמן בריטי היה שייך לרובי וויליאמס. למרות שעכשיו הוא כבר לא נראה כל כך רלוונטי, הוא היה כוכב ענק בתחילת המילניום, עם מגע זהב בכל הנוגה למכירת אלבומים. אחרי שהוא חתם על החוזה, חברת התקליטים EMI קיבלה את הלהיט הבינלאומי הכי גדול שלה עד היום: "Feel".

6. אדל - 130 מיליון דולר (2016)
אדל מופיעה, גראמי 2016 (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
אדל מופיעה, גראמי 2016 | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

כאמור, אם העסקה אכן תצא לפועל, אדל תקבל את חוזה ההקלטות הכי גדול לבריטים ולנשים. אחרי ששברה כל כך הרבה שיאים על אובהמה האחרון, ובהתחשב בקהל המגוון והרב-גילאי שלה, די ברור שהחוזה הזה מגיע לה.

5. ברוס ספרינגסטין - 150 מיליון דולר (2005)
היכל התהילה של הרוקנרול 2014, ברוס ספרינגסטין (צילום: Larry Busacca, GettyImages IL)
היכל התהילה של הרוקנרול 2014, ברוס ספרינגסטין | צילום: Larry Busacca, GettyImages IL

עם קריירה שנמשכת כבר כמה עשורים, הבוס עדיין מצליח להגיע לפסגת מצעדי מכירת האלבומים, ואלו חדשות טובות עבור חברת התקליטים קולומביה שנתנה לו חוזה הקלטות עצום לפני קצת יותר מעשור.

4. ג'יי זי - 150 מיליון דולר (2008)
ג'יי זי (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
ג'יי זי | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

חברת לייב ניישן הצליחה להחתים את השם הכי גדול בראפ בזמנו בשביל סכום לא קטן, אבל זה לא היה רק עבור האלבומים שלו. החברה מקבלת נתח מההשקעות שלו ומהרכישות שלו, מזכויות ההפצה שלו, ומסיבובי ההופעות המפוצצים שלו.

3. ליל וויין - 150 מיליון דולר (2012)
ליל וויין הופעה (צילום: Ezra Shaw, GettyImages IL)
ליל וויין הופעה | צילום: Ezra Shaw, GettyImages IL

חברת התקליטים קאש מאני השקיעה הרבה כסף כדי לדאוג שליל וויין יהיה אצלם לפה כמה שנים. אבל למרות ההשפעה של וויין והיכולת שלו להביא לחברה שמות שווים כמו דרייק וניקי מינאז', הראפאר נאבק עם ראש החברה בירדמן בטענה שהחברה מסרבת לשחרר את האלבום שלו.

2. יו 2 - 200 מיליון דולר (1993)
u2 (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
u2 | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

הלהקה שמעידה על עצמה שהיא "הלהקה הכי גדולה בעולם" באמת הייתה משהו כזה, באותה תקופה. אחרי ההצלחות הגדולות של האלבומים שלהם "The Joshua Tree" ו-"Achtung Baby", חברת פולידור החתימה את הלהקה על סכום דמיוני אפילו במונחים של היום.

1. מייקל ג'קסון - 250 מיליון דולר (2010)
אין תמונה
זוכרים את הרגעים היפים ב"האח הגדול" ורוצים עוד!

העסקה נחתמה רק לאחר מותו של ג'קסון, ומדובר בחתיכת עסקה: החוזה מעניק לסוני מיוזיק את הזכויות לכל המוזיקה של ג'קסון, כולל הוצאות מחדש של אלבומים ושחרורים חדשים של חומרים שעוד לא התפרסמו, כמו השיר "Xscape" מ-2014 שהצליח להגיע למקום השני במצעדים האמריקאיים