האמירה לפיה גלגלי הצדק טוחנים לאט מקבלת חיזוק נוסף עם "חוק איה כורם", חוק למען זכויות אמנים בתעשיית המוזיקה הישראלית. דרכו של החוק הזה התחילה כבר ב-2010, כשאיה כורם יצאה למאבק משפטי נגד חברת התקליטים "עננה", במטרה להשתחרר מחוזה דרקוני ל-18 שנה עליו הייתה חתומה. רק ב-2015 הצליחה כורם להשתחרר מהחוזה, ובעקבות מאבקה יזם ב-2014 דב חנין את "חוק איה כורם".

"החוק בעצם עומד על שתי רגליים", מסבירה כורם. "הסעיף הראשון שלו מגביל חוזים בתעשיית המוזיקה לעד 7 שנים. לקחנו את החוק כמעט כלשונו ממה שקורה בקליפורניה. באירופה נהוג להגביל חוזים לעוד פחות שנים מזה. הסעיף השני שלו מדבר על זה שאי אפשר לקיים את החוזים האלה בכפיה - אם שנה לתוך החוזה הבנת שהסתבכת עם הבנאדם הלא נכון ואצלנו זה קורה לא מעט, אז תהיה לך אופציה לשלם פיצויים תמורת שחרור מהחוזה. מן הסתם לא כל האמנים יוכלו להרשות לעצמם לעשות את זה, אבל רצינו שתהיה איזושהי אופציה כזאת למקרים הקשים באמת".

אתמול פרסמה כורם בפייסבוק שלה עצומה, עליה חתומים 230 אמנים ביניהם דיויד ברוזה, אייל גולן, ארקדי דוכין, מירי מסיקה, אלון אולארצ'יק, עלמה זהר, תומר יוסף ועוד רבים וטובים. מטרת העצומה היא לעודד את שרת התרבות מירי רגב, שהביעה תמיכה בחוק בעבר, לתמוך בו מחר, ה-6.2. "מחר זו למעשה המשוכה האחרונה בדרך של החוק הזה לעבור", אומרת כורם. "יהיו דיון והצבעה בוועדת חינוך לפני קריאה שניה ושלישית כשברקע המתנגדים היחידים לחוק הזה הם לא חברי הכנסת אלה חברות התקליטים שמפעילות הרבה מאוד לחץ וכוח וקשרים כדי שזה לא יעבור".

כאמור, מירי רגב היא בין שתי חברות הכנסת הראשונות שחתמו על החוק בתחילת דרכו, אך עכשיו האמנים שמקדמים את החוק לא מקבלים ממנה את התמיכה לה הם ציפו. כורם מספרת: "בשבוע האחרון אנחנו לא מצליחים לקבל איזשהו מסר חד וברור ממשרד התרבות ואנחנו רוצים להאמין שרגב תעמוד בהבטחה שלה. אני מאמינה שהיא בעצמה יודעת כמה זה חשוב והיא יודעת שזה הדבר הנכון לעשות".

למרות הרשימה הארוכה של האמנים שחתמו על העצומה, אמנים רבים בחרו גם שלא לקחת חלק במאבק הזה וכורם חושבת שזה בגלל חברות התקליטים בהן הם חתומים. "חברות התקליטים הפעילו לחץ מאוד כבר על כל מי שחתום אצלם", היא אומרת. "אני לא מדברת על כל חברות התקליטים, יש מנהלים ומפיקים שהם ממש אחלה, אבל חברות התקליטים שמעורבות בעימות הזה הרימו טלפון לאנשים ששיתפו סטטוס בפייסבוק, איימו על אנשים שרצו להגיע לכנסת לתמוך בחוק הזה. זה לא מפתיע אותי אבל זה מאוד עצוב".

ממשרד התרבות נמסר בתגובה: "בכוונת המשרד לתמוך בעמדת המדינה כפי שמוצגת ע"י משרד הפשטים אשר גובשה מתוך ראיית זכויותיהם של היוצרים והיבטים משפטיים של דיני חוזים. במידה ויוצגו נתונים נוספים חדשים במסגרת הדיון הם יישקלו בחפץ לב".