מאור אדרי משחרר הבוקר (חמישי) את הקליפ לביצוע שלו ל"שקר החן והבל היופי" במסגרת החלק השני של פרויקט "צו השעה". הלהיט של חיים צינוביץ' מתחילת המילניום, שבוצע תחת דמותו של "השרוף", עבר לכבוד הפרויקט עיבוד מחודש ומפתיע על ידי המפיק תמיר צור.

"כשאמרו לי לבחור קאבר לפרויקט לא חשבתי פעמיים. זה השיר הראשון שעלה לי", מספר אדרי בשיחה עם mako על הלהיט שכבש בזמנו את ישראל. "האמת היא שכבר מזמן היה לי בראש לחדש את השיר הזה, וכשהפרויקט הגיע זו הייתה אחלה הזדמנות".

למה דווקא את השיר הזה?
"בתור ילד ששייך לתקופת הקסטות, היה לי ווקמן ונהניתי מאוד לשמוע את האלבום ההוא. עברו הרבה שנים מאז, ואני חושב שכל המהלך הזה שחיים צינוביץ׳ הגאון בנה מסביב לשיר היה משהו שאף אחד לא יכול היה להישאר אליו אדיש, גם היום".

בנוסף, אדרי מציין שהוא מתחבר לשיר כי הוא מאמין שהיום זה כבר לא מספיק להיות זמר עם קול יפה וצריך לדעת איך לגרות ולהלהיב את הקהל: "לצאת מהקופסה זה אחד הדברים שאני הכי הכי אוהב בעולם", מספר אדרי, "ומה שצינוביץ' עשה בזמנו זה 'האמא' של הלצאת מהקופסה, זה היה מהלך גאוני בעיני. באמת. הם השקיעו בזה הרבה מחשבה והיו 100% על זה. זה היה מדהים".

אבל המסר האמיתי מאחורי הפרויקט ההוא היה שצינובץ' שרוף בתעשייה. אתה יכול להבין את זה?
"אני מצליח להבין שהוא היה במצב של 'טוב אתם לא רוצים אותי כמו שאני? יש דרכי מילוט' - אם נקרא לזה ככה. אתה זמר טוב, אוקיי, ואוהבים אותך, סבבה, אבל ברגע נשכחת אז אתה צריך לבוא מהדלת האחורית. הוא עשה מהלך מטורף וחזר שוב לכותרות, הפעם בתור מי שהוא באמת".

תגיד, אני חייב לשאול, למה הלכתם דווקא לכיוון של הפקת רגאיי?
"בהפקה מוזיקלית של שיר שעשה משהו במדינה קשה מאוד לחדש. צריך לצאת מהקופסה ולחשוב איך מביאים את זה למקום שיהיה לא פחות טוב מהמקור. עכשיו בינינו, אין יותר טוב מהמקור בשום דבר בעולם - אז חשבנו איך אנחנו מביאים את זה כמשהו אחר ובחרנו ברגאיי". 

אדרי מספק גם השוואה מעניינת מעולם הבישול ומסביר שבעצם כל הקסם זה לתת למוצר את הטאץ' שלך: "בן אדם מבשל הכי טוב בעולם, אבל אם מישהו ייקח ממנו את המתכון זה בחיים לא ייצא אותו טעם. אז תמיר צור הגאון לקח את זה לכיוון הרגאיי ואני חושב שזה מדהים, אני מאוד אוהב את התוצאה הסופית".

כזכור, "צו השעה", הפרויקט במסגרתו יצא החידוש של אדרי, הוא המיזם השלישי של הקרן הפילנתרופית של ענבר ומריוס נכט לתמיכה בתרבות הישראלית מאז פרוץ משבר הקורונה, ומטרת הפרויקט היא להזכיר לכולנו למה אנחנו כל כך אוהבים מוזיקה ישראלית, ובדרך זו להוביל לתמיכתה של מדינת ישראל במוזיקה מקומית באמצעות כלים תקציביים וחוקיים. בפרויקט הנהדר הזה משתתפים לא פחות מ-80 זמרים וזמרות המבצעים כ-50 גרסאות חדשות לקלאסיקות של המוזיקה הישראלית.