ג'מאלה (סוסנה ג'מאלדינובה) ריגשה את אירופה ב-2016 עם השיר "1944", שהוביל אותה לזכייה באירוויזיון 2016. השיר "1944" לא עוסק באופן ישיר באף אירוע היסטורי או פוליטי, אך מילות השיר, יחד עם שמו, מרמזות לגירוש בני העם הטטרי מחצי האי קרים שבוצע על ידי הממשל הסובייטי בשנת 1944. כעת, סוכנות הידיעות הממשלתיות של רוסיה מדווחות כי שמה של ג'מאלה נמצא ברשימת מבוקשים של ממשלת רוסיה בעקבות חוק חדש שאוסר על "הפצת מידע כוזב על הצבא הרוסי והלחימה באוקראינה".

הזכייה של ג'מאלה באירוויזיון 2016 הגיעה כשנתיים אחרי סיפוח חצי האי קרים בידי רוסיה, ולכן, על אף שהשיר עסק (בעקיפין) באירוע שהתרחש לפני עשורים רבים, גירוש הטטרים - הוא גם נתפס כמחאה נגד סיפוח קרים שהתרחש ב-2014. מילותיו, כאמור, לא מתייחסות לאף אחד מהאירועים ספציפית, אבל קשה להתעלם מההקשר: "כשזרים באים לבית שלך, הם הורגים את כולם ואומרים 'אנחנו לא אשמים, לא אשמים'. איפה הראש שלכם? האנושות בוכה, אתם חושבים שאתם אלים אבל כולם מתים", אומרות מילות השיר.

בעת חשיפת השיר, מחתה רוסיה על השתתפותו באירוויזיון וטענה כי הוא מפר חוקים שאוסרים על התבטאות פוליטית בתחרות הזמר. בנוסף לזכייה, היה זה השיר הראשון (ועד כה היחיד) בתולדות האירוויזיון בו הושרו מילים בטטרית של קרים, ניב שפה שהיה ייחודי לטטרים באזור זה. ג'מאלה עצמה התייחסה להיותה מבוקשת בקלילות יחסית בחשבון האינסטגרם שלה. "דמיינו לקום בבוקר ולראות את זה בחדשות העולמיות", כתבה ופרסמה צילומי כתבות שמדווחות על הצעד של ממשלת רוסיה נגדה. "מוזיקה היא סכנה? יכול להיות שזה נכון?" תהתה הזמרת.